Bulvár

Bíróság előtt a bolgár embercsempész

Bíróság előtt a bolgár embercsempész

2017. április 28., péntek
Bíróság előtt a bolgár embercsempész
jog_birosag_torveny

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a bolgár embercsempészt, aki 2017. április 26-án hat iraki és iráni állampolgárnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy Románia felől Magyarország területére illegálisan belépjen.

A vádirat szerint a vádlott 2017. április 26-án, a hajnali órákban, hat iraki, illetve iráni migráns személyt kísért át a román-magyar zöldhatáron, Nagylak közelében. Az elkövető tudott arról, hogy a migránsok nem rendelkeztek az Európai Unió területére történő legális belépésre feljogosító úti okmánnyal. A vádlott a migránsok átkísérését azért vállalta, hogy bevételhez jusson. A rendőrök Nagylak közelében észlelték a hét fős csoportot, őket igazoltatták, a csoport tagjait elfogták. A Makói Járási Ügyészség az elkövetőt államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.