Egyház

Balog Zoltán: a reformáció évfordulója lehetőség elgondolkozni az örökségen

Balog Zoltán: a reformáció évfordulója lehetőség elgondolkozni az örökségen

2017. április 27., csütörtök
Balog Zoltán: a reformáció évfordulója lehetőség elgondolkozni az örökségen

Balog Zoltán szerint a reformáció kezdetének 500. évfordulója lehetőséget ad elgondolkozni annak örökségén.

A Budapest Németajkú Református Egyházközség protestáns fórumának - Protestáns Tavasz 2017 elnevezésű - rendezvénysorozata keretében tartott csütörtök esti beszélgetésen az emberi erőforrások minisztere kitért arra is, hogy négy év óta létezik egy olyan emlékbizottság, amely a kormány és a protestáns egyházak közös munkájával milliárdos nagyságrendben adott támogatást az évfordulóhoz kapcsolódó rendezvénysorozathoz. Ez kifejez egyfajta elismerést is - jelentette ki.

Gáncs Péter

evangélikus püspök rámutatott, hogy a reformátorok egyik legnagyobb felismerése az volt, hogy anyanyelven legyen elérhető mindeki számára az ige. Sokszor hiányzik az a nyelv, amellyel tudnánk kommunikálni - mondta hozzátéve: ma ugyanezzel küzdünk, hogy az egyháznak lenne mondanivalója, csak sokszor nincs meg az a közös nyelv, amelyen tudnánk kommunikálni.

Pásztor Zsófia

metodista lelkész szerint a megemlékezés, és a reformáció eredményeinek elővétele nagyon fontos ahhoz, hogy megértsük azokat, és a jelenre nézve is újraértelmezzük.

Visky Andrással

erdélyi író, dramaturg arról beszélt, hogy a múlt lefordítható a jelen idő számára, a múltnak megvan a jelen számára releváns nyelve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.