Közélet

Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak

Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak

2017. április 21., péntek
Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak

Menő menzák az iskolában címmel írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészséges étkezés és életmód népszerűsítésére - tájékoztatta az Emmi család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Novák Katalin közölte: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló pályázatra - amelyre iskolai alapítványok jelentkezhetnek majd május 19-étől - 6,8 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre. Az egyes projekteket 5-15 millió forint közötti összeggel tudják majd támogatni, várakozásaik szerint ezernél is több nyertes lehet majd - tette hozzá. Az államtitkár elmondta, hogy a nyertesek felmérhetik a gyermekek táplálkozási szokásait, egészséges életmódra nevelő, szemléletformáló programokat, főzőversenyeket rendezhetnek, eszközöket szerezhetnek be az étkezéshez, kialakíthatnak ivókutat, salátabárt, tankonyhát vagy tankertet. Vásárolhatnak új tálcákat vagy terítőket is a menzára, hiszen az is fontos, milyen körülmények között esznek a gyerekek - emelte ki. Szeretnék megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel az egészséges menzaételeket, és bebizonyítani, hogy a menza is lehet "menő". Tapasztalataik szerint ugyanis bizonyos ételekkel szemben sokszor az váltja ki az ellenállást, hogy nem ismerik a gyerekek - tette hozzá Novák Katalin. További részleteket a pályázatról

ezen az internetcímen

lehet találni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.