Sport

Asztalitenisz: Vanya Brigitta és Szelei Ákos nyerte a FA-Kupát

Asztalitenisz: Vanya Brigitta és Szelei Ákos nyerte a FA-Kupát

2017. április 13., csütörtök
Asztalitenisz: Vanya Brigitta és Szelei Ákos nyerte a FA-Kupát
fa_kupa_szeged_6

Ötödik alkalommal szervezte meg a Floratom Szeged AC Probart a sokak által ismert és közkedvelt asztalitenisz versenyt, a FA-KUPA-t.

E kupa látványos érdekessége, hogy az egyéni versenyek fő díjai, Szekeres István és Domonkos Zoltán asztalosmesterek által készített és felajánlott, fából készült díszes fa serlegek, melyek igazi kézművesipari esztétikai remekek. A verseny sajátos érdekességét, közkedveltségét és népszerűségét az adta, hogy az amatőr kategórián belül, indítva lett egy külön támogatással és FA-kupával díjazott szabadidős kategória is. E versenylehetőség biztosításával szakmai hátteret szeretnénk nyújtani a szerényebb képességű játékosok felzárkóztatásához, tudásuk bővítéséhez, mozgás és játékigényük kielégítéséhez. Okvetlenül meg kell itt említeni Csanádi Tamás, Kocsis Dávid, Békei Judit, Fülöp András, Szél József, DancsóTamás, Maróti Tibor, Márkus Gábor, Kasza Zoltán, Forintos Csaba, Lakatos István, Ruszcsák Gábor, Vanya Brigitta nevét. Ők mindannyian lelkes szabadidős és hobby játékosként rendszeresen eljönnek versenyeinkre, ott ádáz csatákat vívnak, hogy bizonyítsák önmaguknak és mások előtt, hogy helyük van a sportot szerető szegedi pingpongközösségben. A csúcsot, a látványt, a színvonalat mindig, a nyílt amatőr egyéni versenyek főtábla döntőseinek összecsapásai jelentik. Így volt ez most is. Összegzésként elmondható, hogy a mindenki által várt Bácsi-Szelei csúcsrangadó, most Bácsi Berci deréksérülése miatt elmaradt. (Igazi sportemberi magatartásáról tett tanúbizonyságot, mert fájdalmai ellenére is vállalta a játékot). Bercit már a 8 között Gyenes Csaba szoros küzdelemben 3:2-re búcsúzásra késztette. Csaba, játéka alapján úgy nézett ki, hogy sikerül a döntőbe jutása, de a tavalyi kupagyőztes Kerekes Robi küzdelmes, ám sima 3:0-al búcsúztatta. A döntőben már fordított helyzet állt elő, mert Szelei Ákos bombaformában játszva, a fő táblán szettet sem veszítve jutott oda a felső ágon. A döntőben is ezt történt. Ákos most sem kegyelmezett és 3:0-al hozta a kötelezőt. Robi több bravúrt is bemutatott ellene, próbált folyamatosan meccsben maradni. Ám nem találta az élményszámba menő, Ákos indította pörgető offenzíváknak az ellenszerét. Védekezéssel, látványos közbeütésekkel sem tudta Őt megfogni. Így kettőjük párharcát Szelei Ákos nyerte, elhódítva Kerekes Robitól a vándorkupát. Külön ki kell emelni Nebojsa Gabric, Lenner Csaba, Juhász Viktor, Sztanó László és Győrki László, Varga Zsolt, Szanka Csaba, Zsoldos Alexandra, Sztanó lányok, Wang X. Zong, Radics Béla játékát. Részvételük és magas szintű játékuk teszik mindig igazán színvonalassá, kiélezetté, olykor kétesélyessé versenyeink kimenetelét a nyolc között. Sokszor apró momentumokon múlik, hogy Ők is döntőt játszhassanak. Ha sportemberi magatartásról beszélünk, akkor a legnagyobb elismerés hangján kell megemlíteni a Szabadkáról átutazó Nebojsa Gabric és Lenner Csaba hozzáállását, akik a röszkei határon órákat is várnak azért, hogy szegedi szervezésű versenyeinken indulhassanak!

Eredmények

EGYÉNI

NYÍLT KATEGÓRIA „A” DÖNTŐ

1. Szelei Ákos (ATSK) 2. Kerekes Róbert (VOLVOX) 3. Gyenes Csaba (SZENTES) 3. Nebojsa Gabric (FLORATOM)

NYÍLT KATEGÓRIA „B” DÖNTŐ

1. Varga Zsolt (PUSKÁSKER) 2. Zsoldos Alexandra (HMVH) 3. Sztanó László (ATSK) 3. Vanya Brigitta (ATSK)

SZABADIDŐS KATEGÓRIA „A” DÖNTŐ

1. Vanya Brigitta (ATSK) 2. Dancsó Tamás (SZEGEDI VÍZÜGY) 3. Márkus Gábor (SZEGED) 3. Maróti Tibor (SZEGEDI VÍZÜGY)

SZABADIDŐS KATEGÓRIA „B” DÖNTŐ

1. Kasza Zoltán (SZEGED) 2. Szél József (RÖSZKE) 3. Kocsis Dániel (ATSK) 3. Forintos Csaba (SZEGED)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.