Közélet

A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság

A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság

2017. április 26., szerda
A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság
penzbizottsagi_ules04_gs

A tavalyi és az idei költségvetés kiegészítéseiről, módosításairól szavaztak a bizottság tagjai. Költözik a Tourinform irodája, felújítják két önkormányzati társasház villamoshálózatát. Az elmúlt év céges eredményeivel elégedett az MSZP.

Közgyűlés előtt ült össze a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság. A résztvevők a nyílt ülés 14 napirendi pontjából mindegyiket megszavazták, kérdést nem tettek fel, az alpolgármesterek viszont többször éltek a szóbeli kiegészítés lehetőségével. A 2016. évi zárszámadással kapcsolatban arra a következtetésre jutott

Szentgyörgyi Pál

(MSZP) gazdasági alpolgármester, hogy a város bevételei növekedtek. Kiemelte többek között, hogy emelkedtek a parkolási üzletágból, az intézmények működéséből származó bevételek, az IKV által eladott lakásokból is több mint egymilliárd forint folyt be. Uniós támogatásból is beépítettek hétmilliárd forintnyi TOP-forrást, az összeget a fejlesztések megkezdése előtt, előlegként küldte a Magyar Államkincstár. A művelődési házak gazdálkodásának „önkormányzatosítása” is lezajlik 2017. július 1-től, amelynek értelmében a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata látja el az intézmények pénzügyi-gazdasági feladatait most már nemcsak részben, hanem teljes mértékben. 10 millió forintos keretet biztosítanak a sárkányhajó világbajnokságra, valamint más megyei jogú városokhoz hasonlóan segítik a kárpátaljai magyarokat, ez utóbbira 5 milliót szánnak. A Moszkvai körúti hajléktalanszálló bővítésére, felújítására 40 millió forint jut, költenek a bölcsődei dolgozók bérpótlékára.

penzbizottsagi_ules03_gs

A gazdasági alpolgármester szerint a Tourinform kivételével az összes cég nyereséges, külön dicsérte a 100 milliós osztalékot fizető IKV-t, a SZETÁV fél év alatt összegyűjtött 30 milliós nyereségét, a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.-t, valamint a Szegedi Városkép- és Piac Kft.-t. A katasztrófavédelem felszólításának eleget téve felújítják a Székely sor 21. és az Olajbányász tér 1. lakásokon kívüli elektromos hálózatát, mindkét ingatlan 100 százalékban önkormányzati tulajdonú. A Tourinform iroda eldugott helyen található csak meg a Dugonics tér egyik udvarában. Ezért átköltöztetik a Széchenyi tér 12. szám alá, a korábbi bankfiók helyére, amelyet most az önkormányzat szociális ügyekért felelős irodája használ raktárként. A Koch Sándor Csongrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán indul, hogy egy természettudományos élményközpontot hozhasson létre. Ehhez kíván igénybe venni egy 33 négyzetméteres helyiséget, amely után kedvezményes bérleti díjat fizetne. Ha a TIT nem nyer a pályázaton, akkor az igényelt ingatlanrészt vissza kell adnia.

Nagy Sándor

(Együtt) városfejlesztési alpolgármester arról számolt be, hogy az Elefántház építése ügyében már lezajlott a közbeszerzési eljárás, megindulhat a beruházás, így módosítani szükséges a konzorciumi megállapodás, az Algyővel közös ivóvízprojektben pedig a város befejezte a program ráeső részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.