Közélet

A civil szervezetek átláthatóságáról kezd tárgyalni a parlament

A civil szervezetek átláthatóságáról kezd tárgyalni a parlament

2017. április 17., hétfő
A civil szervezetek átláthatóságáról kezd tárgyalni a parlament

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők szerdán kezdik tárgyalni a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot.

Az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések követnek. Ezután kezdődhet vita a munka törvénykönyvének változtatásáról, ami a teljesítendő munkaidő és az üzemidő összehangolását javítaná a parlament gazdasági bizottságának kezdeményezésére. A képviselők szerdán szavaznak a belügyminiszter legutóbbi törvénymódosító csomagjáról, továbbá arról a javaslatról, amellyel az állam ingyenesen a református egyház tulajdonába adja a geszti Tisza-kastélyt. A határozathozatalok után - kilenc másik indítvány tárgyalását megelőzően - kezdődhet általános vita a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról. Az előterjesztők egyike, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban erről azt mondta, hogy az elmúlt két évben különösen fontossá vált a külföldről támogatott civil szervezetek finanszírozásának átláthatósága, hiszen Magyarországnak ezen keresztül is meg kell védenie magát. A Soros György által támogatott szervezetek minden korábbinál élesebben támadják a magyar kormányt azzal a céllal, hogy szétzilálják a magyar határvédelem rendszerét és kikényszerítsék a bevándorolók szabad bejutását - jelentette ki, fontosnak ítélve, hogy minden esetben tudható legyen, kik a támogatók, függetlenül attól, hogy egy civil szervezet Soros Györgytől, oroszoktól vagy például az unió tagállamaitól kap támogatást. Csütörtökön további nyolc előterjesztés kerül terítékre, köztük a versenyképesség javítását célzó törvénymódosítások és a hírközlésről szóló jogszabály változtatása. Az ülés április 24-én kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.