Közélet

Zákányszéken is évet értékeltek a polgárőrök

Zákányszéken is évet értékeltek a polgárőrök

2017. március 12., vasárnap
Zákányszéken is évet értékeltek a polgárőrök
polgaror_evertekelo_zakanyszek

A Zákányszéki Polgárőr Egyesület március 11-én, szombaton tartotta évértékelő közgyűlését a helyi művelődési központban.

Adamik István

elnök köszöntötte a tagságot és a meghívott vendégeket. A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével

Matuszka Antal

polgármester,

Batiz István

, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke,

Gárgyán István

jegyző,

Dobó Attila

rendőr százados, Mórahalom Város Rendőrőrsének parancsnok-helyettese, valamint

Csernus János

és

Tanács Robert

rendőr zászlós körzeti megbízottak. Elsőként az elnöki beszámoló következett, amit Adamik István elnök terjesztett a közgyűlés elé. Az egyesület elnöke részletesen beszámolt a 2016. évi tevékenységükről, elért eredményeikről. Az elnök úgy fogalmazott, hogy nagyon szép eredményekről tud beszámolni a közbiztonság és a bűnmegelőzési feladatok ellátása terén. Az önkormányzattal, a rendőrséggel és a lakossággal nagyon jó a kapcsolatuk. Kiemelte, hogy a tagság nagyon aktív, ez megmutatkozik a teljesítményekben is. Nagyon fontos volt a tanév kezdetén, az iskola környékén a közös szolgálat ellátása, valamint a községi rendezvények biztosítása. A kegyeleti ünnepkor a temető és környékén töltött szolgálatok, amit a lakosság is megköszönt. Ezután a közgyűlés elé terjesztette a 2017 évi feladat tervet. Ezt követte a pénzügyi beszámoló, a 2017. évi költségvetési terv és a Felügyelő Bizottsági beszámolója. Elfogadták a 2016. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat és megszavazták 2017. évi költségvetési tervezetet. Matuszka Antal polgármester hozzászólásában elmondta, nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladat-vállalását, amivel hozzájárulnak a község lakosságának szubjektív biztonságérzetének javításához. A település ma már nem tudja nélkülözni a polgárőrség munkáját. Külön kiemelte, hogy az elnök is önkormányzati képviselő és jól tudnak együtt dolgozni. A község területén egy jól szervezet polgárőrség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében megköszönte a munkájukat. Dobó Attila, a Rendőrőrs parancsnok-helyettese is elismerően szólt az egyesület tevékenységéről. Megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését és elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását a rendőrséggel. Köszönet minden polgárőrnek a bűnmegelőzés és közbiztonság területén kifejtett tevékenységéért és a jövőben is számítanak segítségükre. Ezután Batiz István megyei elnök is hozzászólt a közgyűléshez. Kiemelte: nagyon örül annak, hogy az egyesület kiemelten jól működik. Példaértékű az a kapcsolati rendszer, melyet az egyesület kiépített a társszervekkel és a település lakóival a közbiztonság érdekében. Végezetül megköszönte a polgárőrök 2016. évben végzett munkáját, sok sikert kívánt a 2017. évi feladatok megoldásához. Ezután az egyesület részére egy elismerő oklevelet és 12 tagnak Szolgálatért Emléklapot adott át a megyei elnök. A település polgármestere két főt részesített jutalomban.

Ördög Judit

személyében új tagot is felvettek. A közgyűlés finom vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.