Közélet

Új arculati elemekkel mutatják be a várost + FOTÓK

Új arculati elemekkel mutatják be a várost + FOTÓK

2017. március 9., csütörtök
Új arculati elemekkel mutatják be a várost + FOTÓK
szegedarculat1

Egy fiatal szegedi grafikus tervezte az arculati elemeket, fokozatosan vezetik be a motívumokat. A cél, hogy a várossal való azonosulást elősegítsék. A tervezéséért kétmillió forintot fizetett az önkormányzat. Tekintse meg galériánkat!

„A városok önálló arculattal próbálnak megjelenni Európában már hosszabb ideje, Magyarországon pedig az utóbbi években. Ez segíti a településsel történő azonosulást és a befektetők számára is vonzóbb célpontként jelenhet meg Szeged” – mondta

Nagy Sándor

(Együtt) városfejlesztési alpolgármester. Ennek elérése érdekében arculati kézikönyvet adott ki a város, amelyet fokozatosan vezetnek be. Hamarosan megjelennek az új logó változatai az SZKT jegykiadó automatáin, parkolójegy gépein, a Tourinform újabb kiadványain, majd Szeged napjától az önkormányzat honlapján is. A bevezetés – a költségek miatt – fokozatosan zajlik. Első lépésként helyzetfelmérést készítettek, megfogalmazták az elvárásokat, majd pályázatot hirdettek fiatal szegedi grafikusok számára. Három személytől összesen nyolc pályamunka érkezett be, ezeket idősebb művésztársaik bírálták el. A zsűri egyöntetűen

Farkas Gergő Tamás

egyik pályázati anyagát ítélte a legjobbnak, így a grafikus megbízást kapott a kis- és nagyarculati elemek, valamint az arculati kézikönyv kidolgozására kétmillió forint értékben. Időtálló logót, nemzetközi szintű minőséget képviselő emblémát kívánt kialakítani a grafikus. A várost járva gyűjtött inspirációt, az Árvízi emlékmű formája, a Tisza vizének színe, vagy éppen a Belvárosi híd alakja visszatükröződik a betűkben. Háromdimenziós print, vertikális, horizontális megjelenésre is alkalmas a logó. Farkas Gergő Tamás hangsúlyozta, gyakorlatilag mutációi léteznek a logónak, amelyeket a formák kötnek össze. A sárga-kék színű logó egyik változatánál a kék szín a Tiszát jelképezi, az arany betűk pedig a város két oldalát: Szegedet és Újszegedet. Okleveleken, névjegykártyákon, levélpapírokon, borítékokon, papírtáskákon, pólókon, tollakon is hamarosan megismerhetjük a város új arculati elemeit.

Önnek tetszenek az új logók? Írja meg kommentben a cikk alatt, vagy a Facebook-oldalunkon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.