Közélet

Tovább erősödő kapcsolatok a vajdasági és a Csongrád megyei kamara között

Tovább erősödő kapcsolatok a vajdasági és a Csongrád megyei kamara között

2017. március 23., csütörtök
Tovább erősödő kapcsolatok a vajdasági és a Csongrád megyei kamara között
P1230580

Együttműködési megállapodást írt alá a Vajdasági Gazdasági Kamara új elnöke, Boško Vučurević, és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nemesi Pál. A két gazdasági önkormányzat vezetőinek megbeszélésén szó esett a jövőbeli gazdasági lehetőségekről, a régiók gazdasági adottságairól, és a pályázati forrásokról is.

Az együttműködési megállapodás értelmében a két kamara aktívan segíti tagjaik üzleti együttműködését mind Szerbia, mind Magyarország területén, valamint segítik az árucsereforgalom növekedését. Emellett továbberősítenék a már meglévő együttműködést a szerb és magyar vállalkozók között a kereskedelem, az ipar és a turizmus területén. Továbbá a két kamara minden eszközzel igyekszik felhívni tagjai figyelmét a cégek és szervezetek közötti együttműködési lehetőségekre a mind gazdasági, mind szociális területen. Megállapodtak arról is, hogy közösen vesznek részt vásárokon, kiállításokon, szimpóziumokon, gazdasági és társadalmi fórumokon, konferenciákon, szemináriumokon és hasonló rendezvényeken. A találkozón részt vett a Vajdasági Tartományi Kormány regionális fejlesztésért, régióközi együttműködésért és helyi önkormányzatokért felelős titkára is,

Ognjen Bjelić

, aki a tartományi kormány maximális támogatásáról biztosította a két kamara közötti kezdeményezések megvalósulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.