Sport

Taekwon-do: öt érmet szereztek az algyői sportolók a Magyar Bajnokságon

Taekwon-do: öt érmet szereztek az algyői sportolók a Magyar Bajnokságon

2017. március 16., csütörtök
Taekwon-do: öt érmet szereztek az algyői sportolók a Magyar Bajnokságon
17021600_1257707600951042_4838660761192497857_n

Békéscsabán rendezték meg az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét március 11-12-én. Az idei Országos Bajnokságon ünnepelte az 1977-ben alapított Magyar ITF Taekwon-do Szövetség negyven éves fennállását.

Március 11-12-én rendezték meg Békéscsabán az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2017. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. Az idei Országos Bajnokágon, az 1977-ben,

Harmat László

nagymester által alapított, Magyar ITF Taekwon-do Szövetség is ünnepelte 40 éves fennállását. A rendezvényre 34 klub több mint 300 versenyzője nevezett, ami alapján elmondható, hogy minden idők legnagyobb Magyar Bajnokságát bonyolították le. A kétnapos megmérettetésen a sportolók küzdelem, tradicionális küzdelem, formagyakorlat, erő, illetve speciáltechnikai törés versenyszámokban, illetve a kategóriák csapatszámaiban mérték össze tudásukat. Nagyon színvonalas és látványos küzdelmek, precíz formagyakorlatok jellemezték az egész mezőnyt, ahol az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának négy sportolója öt érmet zsebelt be,

Kiss Levente

és

Zsarkó Dániel Péter

magyar bajnoki címet szereztek. Az Algyői Sportkör vezetőedzőjének és versenyzőjének, Zsarkó Dániel Péternek a munkáját Kovács Gábor segítette.

Eredmények

Aranyérem

Kiss Levente, serdülő fiú küzdelem -36 kg Zsarkó Dániel Péter, felnőtt férfi küzdelem -78 kg

Ezüstérem

Kovács Angelika, ifjúsági lány küzdelem -50 kg Kiss Levente, serdülő fiú formagyakorlat 6-4 gup

Bronzérem

Tari Lilla, felnőtt nő formagyakorlat 4-1. gup

Felkészítő edzők:

Zsarkó Dániel Péter, Stricz Richárd, Kovács Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.