Közélet

Szakértő: az uniónak magának kellene megoldania a határvédelmet

Szakértő: az uniónak magának kellene megoldania a határvédelmet

2017. március 20., hétfő
Szakértő: az uniónak magának kellene megoldania a határvédelmet

Abból az egymilliárd euróból, amelyet az Európai Unió Líbiának adhat az onnan induló migránsok visszatartásáért, az uniónak inkább magának kellene megoldania határainak védelmét - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A szakértő szerint ebből a hatalmas pénzből meg lehetne oldani az olasz és görög partoknál a járőrözést, a megfelelő határvédelmet, ahelyett, hogy a labilis Törökország után a polgárháborús Líbiára bízzák ezt a feladatot. Georg Spöttle elmondása szerint nem ért egyet azzal, hogy egyes uniós országokban felmerült: migránsokat képezzenek börtönőrré és rendőrré. Véleménye szerint ugyanis ha az illetőnek nem elég nagy az elkötelezettsége a befogadó ország felé, nagyon nehezen mond nemet börtönőrként egy földijének, amikor az például egy mobiltelefon becsempészésére kéri. Főként ha nemcsak kéri, hanem az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kiterjedt kapcsolati hálóját használva megfenyegeti őt vagy a szeretteit - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.