Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: családias hangulatban telt a 14. Tisza Kupa

Rövidpályás gyorskorcsolya: családias hangulatban telt a 14. Tisza Kupa

2017. március 6., hétfő
Rövidpályás gyorskorcsolya: családias hangulatban telt a 14. Tisza Kupa
SZKE_Tiszakupa

Magas résztvevői létszámmal, ugyanakkor családias hangulatban telt a hétvégén a 14. Tisza Kupa Nemzetközi Rövidpályás Gyorskorcsolya Verseny a Szegedi Műjégpályán.

Még a gyerekek a jégen rótták a köröket és nyújtottak maximum teljesítményt, addig a szülők izgulva kenegették a tepertőkrémet a kenyérre, hogy a több mint 180 fős versenyzőgárdának, versenybíróknak vendégeknek kiemelkedő ellátást biztosítsanak. A korábbi évek színvonalas versenyszervezését ismét sikerült biztosítani és szerencsére az időjárás is kedvezett a versenyhez, hiszen a kinti hőmérséklet is nagyban befolyásolja a jég minőségét. 7 ország versenyzői siklottak a jégen a három napos verseny alatt, összesen 311-szer dördült el a startpisztoly. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület és a Tuti Korcsolyázó Sportegyesület összesen több mint 30 versenyzőt nevezett és így minden korcsoportban volt szegedi érdekeltségű versenyző. A Szegedi Korcsolyázó Egyesületből kiemelendő

Tóth Anna

és

Somodi Maja

ezüstérme, valamint az ügyességi versenyben

Kormányos Nina

aranyérme, és

Liszli Gábor

ezüstérme. A verseny nagyon jó hangulatban telt, rengeteg izgalmas futamot láthatott a közönség. Sajnos egy-két kizárás és szerencsétlen kimenetelű előzés is történt, de ez is a sportág jellemzője, így ez mindig benne van. A versenyzők között többen ismét egyéni rekordokat értek el, így sikeres versenyt zárt a szegedi kontingens. A versenyen először rendeztek meg egy újfajta ügyességi versenyszámot, ahol a legkisebb korcsoport versenyzőinek akadályokat is kellett teljesíteni, ezzel is színesebbé téve a versenyt. Az ügyességi pálya ugyan úgy - mint a rövidpályás gyorskorcsolya szabvány pályája - 111 méter hosszú körben volt kihelyezve. Háttal, bóját kerülve, ugorva, karikán és gát alatt átbújva, egy lábon csúszva és szlalomozva korcsolyázták végig a legkisebb gyerekek.

SZKE korcsoportonkénti összetett és ügyességi verseny eredmények

Junior „F” Lány:

2. Tóth Anna Rebeka, ügyességi: 2.

Junior „E” Lány:

6. Somodi Luca, ügyességi: 11. 9. Kormányos Nina, ügyességi: 1.

Junior „E” Fiú:

8. Liszli Gábor, ügyességi: 2. 12. Kalmár Botond, ügyességi: 4. 14. Vágfalvi Máté, ügyességi: 17.

Junior „D” Lány:

2. Somodi Maja

Junior „C” Lány:

11. Püspök Fanni

Junior „C” Fiú:

5. Jászapáti Péter 17. Kalmár Levente (sérülés miatt nem fejezte be a versenyt)

Ladies:

9. Kis Virág Bianka

Men:

5. Révész Gergő 7. Takács Norbert

A verseny támogatói voltak

- SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA - MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG - MOL NYRT - CONTITECH, SZEGED - NATURTEX KFT, SZEGED - DECATHLON - SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. - BALATONI HÚS KFT, KISTELEK - FAVORIT PÉKSÉG, SZEGED - LIPÓTI PÉKSÉG - DÉL-COPY BT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.