Bulvár

Ősi római templomra bukkantak Olaszoroszágban

Ősi római templomra bukkantak Olaszoroszágban

2017. március 20., hétfő
Ősi római templomra bukkantak Olaszoroszágban

Az ősi romokra Cambridge-i Egyetem régészei találtak rá Közép-Olaszországban. Méretei hasonlóak lehettek, mint a londoni Szent Pál-székesegyház.

Rómától 30 mérföldre északra bukkantak rá a szakrális helyre, egy elhagyatott városka alatt. A Falerii városkánál talált romok alapján a régészek úgy gondolják, egy 1200 méter hosszú és 60 méter széles templom állhatott itt. A maradványok bizonyítékot jelenthetnek abból az időszakból, amikor az urbanizáció megkezdődött Olaszországban - írta meg hétvégén az

International Business Times

. A Római Köztársaság idején, vagyis i.e. 4. és 3. században Etruria területén 2500 ember élt. A feltárás során a régészek egy színház, egy bírósági pereket is lefolytató bazilika, valamint egy védelmi kapu maradványaira bukkantak. A feltárás segíthet abban, hogy a történészek pontosabb képet kapjanak a kora római kori várostervezésről. A régészek az ásatás helyszínét egy quad-ra szerelt radareszközzel térképezték fel, melyek segítségével a mélyebben fekvő városrészeket feltárás nélkül is megvizsgálhatták - mondta az egyetem régészprofesszora,

Martin Millett

. A városkép betekintést enged a római kultúrában, egyúttal abba, hogyan zajlott a cserekereskedelem más népekkel. Érdekesség, hogy a területen görög stílusú épületeket is találtak. A Róma közelében található városka létezéséről 1990 óta tudnak, de a geológiai kutatások bebizonyították, üzletek, piactér, templomok, valamint színház is működött. A technika, mellyel a régészek dolgoztak, még a mélyen megbúvó fémtárgyakat is képes észlelni szemben az alap detektorokkal, mellyel alig két méterre "látnak el" a föld alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.