Közélet

Lázár: csak összefogással lehet ismét nagy Magyarország

Lázár: csak összefogással lehet ismét nagy Magyarország

2017. március 15., szerda
Lázár: csak összefogással lehet ismét nagy Magyarország
Lázár János

Magyarország a nagyság kapujában áll, de csak egységgel, együttműködéssel, bátorsággal és a kisszerű pártviták felfüggesztésével lehetünk ismét nagy nemzet, erős, gyarapodó ország - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen.

Magyarország a nagyság kapujában áll, de csak egységgel, együttműködéssel, bátorsággal és a kisszerű pártviták felfüggesztésével lehet ismét nagy, erős, gyarapodó ország - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen. Lázár János az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen közölte: egész pártok, politikusok gyülekezete és működése épül a tagadásra, az elutasításra, minden ellenzésére és megakadályozására. "Ez már kezd aggasztó mértéket ölteni" - fogalmazott. "De mi van a nemeken túl? A semmi? A tegnapi kicsiség? Egy ország nem épülhet nemekre" - jelentette ki. "Igazi bátorság ahhoz kell, hogy merjünk igent mondani" - mondta a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve: "a magyaroknak igazi bátorság sosem a külső ellenség legyőzésére, hanem a saját magukkal való szembenézéshez kellett". Kiemelte: a magyarok mindig akkor tudtak nagy dolgokat véghezvinni, amikor összefogtak, amikor nem arra koncentráltak, ami szétválasztja, hanem arra, ami összeköti őket. "Ez ma is érvényes" - közölte.

Lázár János

szerint az is elég, ha "egy-egy nagy ügy erejéig jobban szeretjük Magyarországot, mint amennyire utáljuk egymás pártjait". Mint mondta, még nincs késő, az energiákat közösen a kihívások legyőzésére, cselekvésre kell fordítani. A miniszter beszéde végén több bátorságot, hazafiasságot és "több Magyarországot" kívánt a Kossuth téren megjelent ünneplőknek.

Almási István

(Fidesz-KDNP) polgármester olyan "világméretű kihívásról" beszélt, amelyben Európa államai nem tudnak egységesek lenni. Úgy fogalmazott, "Európa elvesztette az irányt", hűtlen lett az alapító eszmékhez. Magyarország - ahogyan 169 éve - most ismét példát mutathat az "ébredező Európának" - jelentette ki.

Karol Biernacki

, Lengyelország tiszteletbeli konzulja magyarul elmondott köszöntőjében a két nemzet közötti szoros barátságról, azonos történelmi útjáról beszélt. Közölte: "a közösségvállalás felbecsülhetetlen napjainkban, amikor Európa gyengélkedik".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.