Sport

Labdarúgás: házi gólkirálya vezérletével bekezdett az UTC tavasszal

Labdarúgás: házi gólkirálya vezérletével bekezdett az UTC tavasszal

2017. március 14., kedd
Labdarúgás: házi gólkirálya vezérletével bekezdett az UTC tavasszal
utc-kistelek25kf

Második tavaszi meccsét is megnyerte az Ujszegedi TC, amely szombaton a Szentest múlta felül a Kertész utcában: a csapat támadója, Valach Péter mesternégyesével győzte le a Szentest, a csatár pedig ezzel már többet rúgott a téli szünet óta, mint előtte.

Valach Péter

volt az UTC hőse szombaton: a 22 éves futballista mesternégyesével oroszlánrészt vállalt a Szentes elleni 4-1-s sikerből. Mint az portálunknak elmondta, serdülőben egyszer sikerült már négyszer betalálnia egy meccsen, felnőtt mezőnyben azonban ez volt az első alkalom, hogy négy gólt szerzett. Ezzel az UTC hat pontot szerzett a két tavaszi mérkőzésen, a Kertész utcaiak pedig megduplázták győzelmeik számát, és ezzel már négy sikernél járnak a megyeegyben, Valach Péter pedig az előző mérkőzésen, az Algyő elleni idegenbeli bravúr győzelem alkalmával is betalált. "Esélytelenebbként vághattunk neki a Szentes elleni meccsnek, de sikerült hamar vezetést szereznünk, majd gyorsan rúgtunk még kettőt, ott már el is dőlt a meccs. Nem mondom, hogy mi ilyen rajtra számítottunk, de azt tudtuk, hogy jobban fogunk szerepelni, mint az ősszel. Jól sikerült a felkészülésünk, ha voltak is erre mutató jelek, még a legvadabb álmainkban sem volt ez benne" - összegzett az UTC játékosa. Hozzátette, tavaszra tolták fel őt csatárnak, az őszi idényben szélsőként szerepelt - egyelőre telitalálat volt ez a taktikai változtatás, hiszen immmáron kilenc góllal nem csak csapata házi gólkirálya, de a góllövőlistán is egyre előkelőbb helyen áll. Ezzel kapcsolatban elmondta, nem volt cél, hogy a mesterlövészek versenyében is jól teljesítsen, de - bár nem sok esély van rá - ha négyesével szerzi a gólokat, akkor hamar utoléri az előtte állókat. Valach Péter úgy látja, a tavaszi jobb szereplésük kulcsa az, hogy mindenkinek volt egy kis ideje átgondolni, hogy nem volt jó, amit az ősszel nyújtottak. "Szervezettebbek vagyunk, de az akarati tényezőt emelném ki. Eddig is hasonló meccseink voltak, de nem volt szerencsénk sem, most összejön az, ami tavaly nem. az A középmezőnyhöz szeretnénk zárkózni, ez mindenki fejében ott van, hogy kozmetikáznunk kell az őszi szereplést. Az alsóházi csapatok ellen nem szeretnénk pontot veszíteni, azért pedig mindent megteszünk, hogy olyan bravúrokat érjünk el, mint tettük azt az Algyő ellen. A Makóval idegenben is jó meccset játszottunk, ilyen mentalitással bárki ellen van esélyünk legalább arra, hogy pontot szerezzünk" - tekintett a közeljövőre Valach Péter, hiszen az UTC a legközelebbi fordulóban a Kistelek vendége lesz, két hét múlva a Kertész utcába pedig a Makó érkezik, a hagymavárosiak elleni jó eredmény pedig ismét a bravúr kategóriájába tartozna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.