Sport

Labdarúgás: a SZVSE nyerte a péntek esti városi rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: a SZVSE nyerte a péntek esti városi rangadót + FOTÓK

2017. március 17., péntek
Labdarúgás: a SZVSE nyerte a péntek esti városi rangadót + FOTÓK
fk-szvse017kf

Fordulatos meccsen vágott vissza az ősszel elszenvedett vereségért a SZVSE az FK Szegednek a péntek esti, villanyfényes városi rangadón.

Mindkét csapat vereséggel készült a szegedi városi rangadóra, az FK Szeged Sándorfalván, míg a SZVSE hazai környezetben az Ásotthalom ellen maradt alul, így a derbi kérdése az is volt, kinek sikerül javítania. A SZVSE kezdte jobban a meccset, sikerült beszorítaniuk az FK-t kapujuk elé - ennek hét perc elteltével lett eredménye, amikor egy felívelt labda után teljesen egyedül maradt

Kelemen Balázs

, aki a tizenhatoson belülről nem hibázott, ezzel kihasználta a

Lengyel Csaba

sérülése miatt keletkezett átmeneti emberelőnyt. Negyed óra elteltével éledezett az FK Szeged,

Benkő Jakab

egy elveszettnek hitt labdára is startolt, a vasutasok kapusa,

Pluhár Gábor

pedig a tizenhatoson kívül ütközött vele, de csak sárgát kapott a kapus. Igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni a főként a gyors kontrákra építkező kék-feketék: ellenben harminc perc elteltével kétgólosra nőtt a SZVSE előnye, miután

Nagy Balázs

ballábas lövése kötött ki a bal alsóban, 0-2. A félidő utolsó tizenöt perce kevésbé szólt a futballról, inkább a küzdelem dominált - így kétgólos vendégelőnnyel zárult az első 45 perc. A szünet után jelentősen feljavult az FK Szeged: bár a szépítésre majd húsz percet kellett várni, de az addig eltelt időben is inkább a diszkoszvetősök előtt adódtak lehetőségek. A félidő felénél aztán

Dóra János

szabadrúgásánál Benkő Jakab előzte meg egy ütemmel Pluhár Gábort, és a kapus mellett el tudta csúsztatni a labdát - viszont három perccel később

Csuka Tamás

megkapta második sárgáját, így tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak. Mintegy húsz perccel a vége előtt azonban mindezek ellenére is kiegyenlített

Hüvös Gábor

együttese, egy szögletnél teljesen megfeledkeztek

Dóra Tamásról

, aki közelről bepofozta a labdát, ezzel kiegyenlített, 2-2. Mindössze hat percig volt egyenlő, a fordításra már nem jutotta az FK erejéből, és a továbbra is lendületesen futballozó SZVSE egy kontra végén ismét betalált,

Molnár Zsolt

pazar mozdulattal lőtt a bal felsőbe távolról, 2-3. Az FK-nak ugyan még volt egy labdája az ikszhez, de a 91. percben

Csanádi István

végleg eldöntötte a meccset: egy fordulatokban gazdag, a közönség számára is élvezhető, a rangadó minden szükséges elemét magában hordozó mérkőzésen nyerni tudott a SZVSE, amely ezzel visszavágott az ősszel a saját pályáján elszenvedett vereségért az FK Szegednek. Dóra Jánosék ezzel nyolcadik vereségüket szenvedték a bajnokságban, és a nyolcadik helyről várhatják a hétvégi eredményeket, és a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen Ásotthalomra látogat legközelebb az FK Szeged. A SZVSE ötödik sikerét aratta idén, ezzel pedig megelőzte az UTC-t a tabellán, így 12. helyen áll a forduló többi meccs előtt, és

Bodó Attila

tanítványaira is egy komoly kihívás vár jövő szombaton az Algyő ellen.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző
2017. március 17., 19.00
FK Szeged
SZVSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kőhalmi Attila •* Asszisztens: Hideg Bence, Csöngető Endre.
2
-
4

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 18. forduló

FK 1899 Szeged - Szegedi VSE 2 - 4 (0-2)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Kőhalmi Attila (Hideg Bence, Csöngető Endre).

FK Szeged:

Győri - Dóra T., Prontvai, Lengyel (Répási, 9'), Imre, Csuka, Ares (Rangos, 81'), Szalai (Lajkó, 55'), Zsilák M. (Hegyesi, 76'), Benkő, Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

SZVSE:

Pluhár - Füleki (Sané, 60'), Tanács (Baka, 55'), Molnár Zs., Mácsai, Nagypál, Csamangó, Nagy B. (Mityók, 63'), Csanádi, Teimel, Kelemen.

Játékos-edző:

Bodó Attila.

Gól:

Benkő (64'), Dóra T. (71') ill. Kelemen (7'), Nagy B. (30'), Molnár Zs. (77'), Csanádi (90+1').

Sárga lap:

Prontvai (18'), Csuka (41') ill. Pluhár (17'), Mácsai (37'), Nagypál (45+1'), Kelemen (50'), Baka (78').

Kiállítva:

Csuka (67'). Hüvös Gábor:

"Az első félidő játékban és a gólok számát tekintve is a SZVSE-é volt, jobban küzdöttek, dinamikusak voltak. A szünet után szerkezetet váltottunk, feltoltuk a védekezésünket, sikerült kiegyenlítenünk, egy pontot megérdemeltünk volna. A SZVSE-nek kétszer elsült a lába döntő szituációban, 2-2-nél volt esélyünk arra is, hogy fordítsunk. A játékvezetők olyan fatális hibákat vétettek mindkét oldalra, ami ebben az osztályban egy ilyen rangadón nem megengedhető. Kaptunk egy lesgólt, nem kaptunk meg két tizenegyest, ami közül az egyik az ellenfél edzője szerint is az volt. Olyan szabálytalanságból kaptunk pirosat, ami egy meccsen százszor előfordul. Innen üzenem, hogy olyan bírókat küldjön a megyei szövetség a meccsre, akiknek legalább olyan fontos a szakmája, mint az FK-nak a szakmai munka és az előrelépés. Egyúttal gratulálok a SZVSE-nek a győzelemhez, kezdenek összeállni."

Bodó Attila:

"Számítottunk rá, hogy a szünet után ránk fog jönni az FK, hiszen nem volt más választásuk. A múlt héti, Ásotthalom elleni meccsből tanultunk, és bár készültünk a pontrúgásokra is, ennek ellenére két ilyen szituációból kaptunk gólt. Nem tudtuk befejezni a kontráinkat, végül egy parázs hangulatú presztízsmeccsen, élvezhető találkozón sikerült nyernünk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
VÉGE! Kőhalmi lefújja, élvezetes, olykor parázs meccset játszottak a felek a péntek esti villanyfényben, és ugyan az FK Szeged visszajött a meccsbe tíz emberrel is, de végül a SZVSE mindhárom pontot megszerzi a Felső Tisza-parton.
90+1'
GÓÓÓÓL! Ezzel eldőlt! Sané kavargatott a bal szélen, majd a lendületből érkező Csanádi elé tálal, aki 14 méterről felvarrja a léc alá, ezzel eldönti a meccset, 2-4.
90'
Három percet tesz rá Kőhalmi a meccs végén.
88'
Lehet, hogy ez volt a labda az ikszhez! Egy Imre által beívelt szabadrúgásba ért bele szerencsétlenül a SZVSE védelme, a lecsorgót azonban közelről Dóra Tamás nem tudja bekotorni.
81'
Cserél az FK: Ares helyére Rangos érkezik a hazaiakhoz.
80'
Mi maradt ki?! Eldőlhetett volna, egy kidobás után Molnár húzta meg a szélen, két FK-védő volt hátul négy SZVSE-támadóval szemben, Molnár végül Csanádit választotta, akinek közeli lövését Győri bravúrral tolta szögletre!
78'
Baka csúszik oda elkésve Benkőnek a felezőnél, ezért is előkerül a lap - a nyolcadik a meccsen.
77'
GÓÓÓÓL! Megint vezet a SZVSE, 2-3! Remek meccs, Molnár lépett ki a jobbösszekötő helyén, és egy remek lövést küldött kapura, bombája pontosan a bal felsőbe vágódott, tehetetlen volt Győri, újra előnyben a vendégek!
76'
Cserél az FK Szeged: Zsilák Martin megy le, Hegyesi jön a hazaiakhoz.
74'
Jó helyről, mintegy 18 méterről lőhet szabadot a SZVSE: Molnár áll oda, de csavarása túl magas, ez nem okoz veszélyt Győrinek. Igazán érdekes tizenöt perc előtt állunk, az FK visszajött a meccsbe, viszont emberhátrányban játszanak a kék-feketék.
71'
GÓÓÓÓÓÓL! Tíz emberrel egalizál az FK! Egy jobb oldali szöglet jön be kiválóan, a hosszún pedig egyes egyedül marad Dóra Tamás, aki közelről bekotorja, 2-2!
67'
PIROS LAP! Még egy csavar a meccsben, Csuka visszahúzza ellenfelét az FK térfelének közepén, Kőhalmi pedig ezért előhúzza a sárgát, de neki már volt egy, így tíz emberrel folytatják a hazaiak.
64'
GÓÓÓÓÓL! Szépít az FK! Dóra János lágy szabadrúgására érkezett Benkő, aki meg tudta csúsztatni Pluhár mellett a labdát, így feljönnek egyre a diszkoszvetősök! Pluhárt ugyanakkor ápolni kell, lent maradt az iménti szituációnál - bár végül úgy tűnik, folytatni tudja.
63'
Újabb SZVSE-csere: Nagy Balázs helyére érkezik Mityók a vasutasokhoz.
60'
Lejön Füleki is a SZVSE-ben, őt Sané váltja a folytatásra.
59'
Ez egy szép FK-kontra volt, Répási lépett ki a jobb oldalon, betört a labdával a tizenhatoson belülre, de lapos lövését Pluhár fogta. Felélénkült a meccs, az FK nagy erőket mozgósít azért, hogy felezze hátrányát.
58'
Egy jobb oldali beadás után a két Dóra játszik össze: Tamás csúsztatja meg, majd János fejel az ötösről, de erőt már nem tudott bele tenni, így megfogja azt Pluhár.
55'
Mindkét csapat cserél: az FK-ból Szalait Lajkó váltja, a vendégeknél Tanács helyett Baka a folytatásban.
50'
Dóra Tamás tolja meg az FK tizenhatosának előterében, majd késve csúszik oda neki Kelemen, ez is lapot ér.
49'
Dóra János centerezése után Ares veszi vissza a labdát a túloldalon, majd a földre kerül: Kőhalmi továbbot int - mindenesetre motiváltan kezd az FK, amely be i szorítja ellenfelét az első percekben.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+2'
Ez volt az első félidő utolsó momentuma: egyelőre a SZVSE akarata érvényesül a pályán, így kétgólos előnyből várhatják a folytatást a vasutasok. Az FK-tól nagy javulás kell a második félidőre annak érdekében, hogy legalább egy pontot itthon tartsanak.
45+1'
Dóra lövi el a szabadot, de ez jóval Pluhár kapuja fölött köt ki.
45+1'
Ez is lap, még éppen a tizenhatos vonala előtt állította meg Benkőt Nagypál, jó helyről jár szabadrúgás az FK-nak, míg Nagypál besárgul.
41'
Csuka reklamál egy lefújt szabálytalanságot, ezért is előkerül a lap.
37'
Mácsai faultolja a felezőnél Benkőt, ezért kap lapot Kőhalmi játékvezetőtől.
36'
Egyre izzik a parázs a meccsen, szaporodnak a keményebb belépők, az utóbbi percek játéka kevésbé szól a futballról. Az FK egyelőre nem tud újítani, a két szélen vezetett kontrákban bízik, a SZVSE viszont továbbra is lendületesen futballozik.
30'
GÓÓÓÓL! Megduplázza előnyét a SZVSE! Nagy Balázs kap egy felpasszt a tizenhatos bal sarkánál, önmagának felpörgeti, majd szép mozdulattal, kapura fordulva egyből lő, és pontosan a bal alsóban köt ki lövése, 0-2.
26'
Imre előbb szabadrúgást, majd a kipattanót is középre emeli: utóbbit követően Dóra Tamás fejel, azonban pontosan Pluhár kezeibe stukkolja a labdát öt méterről.
24'
Megint oda tudja szögelni a kapuja elé az FK-t a SZVSE: bár Győrit nem tornáztatják meg, de rendre tisztáznia kell a kék-feketék védelmének.
20'
Szép akciót vezetett a SZVSE, egy remek lapos kiugratással Kelemen lépett ki középen, de Győri jól jött ki, és begyűjtötte a labdát - igaz, a partjelző zászlaja is emelkedett, így les miatt érvénytelen lett volna, ha gól. Az viszont látszik, nem ül rá előnyére Bodó Attila együttese.
18'
Lapok tekintetében egyenlít az FK: Prontvai állít meg egy SZVSE-kontrát az iménti szituáció utáni szabadrúgást követően, ez is sárga.
17'
A meccs első sárgája Pluháré, igaz, ezt még lehet, hogy vitatni fogják a hazaiak: Dóra labdájával Benkő lépett ki oldalt, és bár jelentős hátránya volt, de beérte védőjét, mi több, meg is előzte, így a tizenhatos bal sarkánál, pontosabban már azon kívül Pluhárnak kellett tisztázni, Benkő a földre került, a játékvezető csak sárgát vett elő.
13'
Az iramra eddig nem lehet panasz: egy-egy villámgyors kontra futott végig mindkét oldalon, de nem lett egyikből sem komoly lehetőség. Ezeket a perceket Dóra János fejese zárja le, de labdája jócskán elkerüli Pluhár kapuját.
9'
Lengyel valóban nem tudja folytatni: Répási áll be az FK-hoz, ezzel egészülnek ki a diszkoszvetősök.
7'
GÓÓÓÓL! Vezet a SZVSE! Az első komoly helyzet rögtön góllal zárul, egy felívelt labdánál maradt teljesen üresen Kelemen Balázs, aki egy pattanás után mintegy 15 méterről Győri kapujába lőtte a labdát - ezzel előnyben a SZVSE.
5'
Lengyelt kell letámogatnia csapattársainak: úgy tűnik, korán változtatnia kell Hüvös Gábornak, átmenetileg tíz emberrel az FK, Benkő húzódik vissza hátvédnek.
3'
Az első kísérlet a vasutasoké, bár Mácsai kísérlete nem okoz nagy gondot Győrinek. Többet is birtokolja a labdát a SZVSE, amely határozottabban kezd, és ott tud maradni az FK térfelén.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. Az FK kék-feketében, míg a SZVSE piros felsőben, fekete nadrágban lép pályára.
18.47 - Köszöntjük olvasóinkat a villanyfényes városi derbiről: a két csapat már javában melegít a hamarosan kezdődő találkozóra. A hazaiaknál nincs sok változás a múlt heti kezdőhöz képest, míg a SZVSE kapuját ezúttal Pluhár Gábor fogja őrizni, a szenegáli légiós, Sané pedig csak a kispadon kezd. A mérkőzés Kőhalmi Attila sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Vereséggel hangoltak a városi rangadóra a résztvevők: a pályaválasztó FK 1899 Szeged egy 5-0-s vereségbe futott bele Sándorfalván, míg a SZVSE első tavaszi mérkőzésen 3-2-re maradt alul saját pályáján az Ásotthalommal szemben. A két csapatot 11 pont választja el a tabellán a péntek esti, villanyfényes meccs előtt, a vasutasoknak talán nagyobb szükségük van a pontokra, hiszen a mögöttük álló Kistelek is csak rosszabb gólkülönbsége miatt nem előzi meg őket, míg az FK egy újabb sikerrel ideiglenesen a hatodik helyre is előreugorhat. Bodó Attila tanítványait a visszavágás vágya is fűtheti, hiszen szeptember elején a Vasutas-stadionban tudott nyerni a kék-fekete együttes, amely biztosan nem számíthat a Sándorfalván kiállított Barta Kristófra. Péntek este egy várhatóan jó hangulatú meccsen eldől: melyik csapat indulhat meg felfele, és várhatja boldogabban a hétvégét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.