Sport

Labdarúgás: háromgólos hátrányból nyert a Tiszasziget Bordányban + FOTÓK

Labdarúgás: háromgólos hátrányból nyert a Tiszasziget Bordányban + FOTÓK

2017. március 26., vasárnap
Labdarúgás: háromgólos hátrányból nyert a Tiszasziget Bordányban + FOTÓK
bordany_tiszasziget21_gs

Hiába vezetett 3-0-ra is a Bordány, a Tiszasziget egy percig nem adta fel, és végül Bernát Péter mesterhármasának is köszönhetően nyerni 4-3-ra nyert.

Tekintve, hogy a forduló előtt öt pont választotta el a Bordányt és a Tiszaszigetet utóbbi javára, mindenképp fontos volt, hogy melyik együttes gyűjti be a három pontot a vasárnapi rangadón. A hazaiak kezdtek jobban, és már a második percben vezetéshez jutottak volna, de

Gajdacsi Mátyás

találatát les címén érvénytelenítette

Lászlai Róbert

játékvezető. Az idő teltével magára talált a Tiszasziget is, és húsz perc után

Drágity Dusán

előnyhöz is juttathatta volna csapatát, de célt tévesztett - ráadásul a következő támadásból egy jobb oldali beadás utáni kipattanót

K. Tóth Gyula

vágott a szigeti kapuba, így még fájóbbá téve a kihagyott lehetőséget, 1-0. Mintegy tíz perccel később ismét a Bordány jobb oldaláról érkező beadásnál volt tehetetlen a vendégek védelme, Gajdacsi most már érvényes gólt szerzett, ezzel megduplázta csapata előnyét. A félidő utolsó öt perce a Tiszaszigeté volt, de sem Drágity, sem

Kántor Máté

nem tudott betalálni, így kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a helyzeteivel nagyon jól gazdálkodó Bordány. A félidőben kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán

Bernát Péter

, ám alig telt el fél perc, és megint

Weszelovszky Gábor

hálójában volt a labda, Gajdacsi maradt bántóan egyedül, aki ezt a ziccert is gólra váltotta, 3-0. A Tiszaszigetet azonban ez sem törte meg, és háromgólos hátránya ellenére is ment előre: igaz, nem volt szükség bravúrokra

Szűcs Marcelltől

. Húsz perccel a vége előtt aztán a csereként beálló játékos-edző, Bernát Péter megszerezte csapata becsületgólját - a kontrára alapozó homokhátiak azonban hiába mehettek többször is egyetlen védővel szemben, nem tudták befejezni ezeket a szituációkat. Tíz perc volt már csak hátra, amikor Bernát fejjel is eredményes volt, egy véleményes szituáció után, amikor az ötösnél előzte meg Szűcsöt, elfejelte a kapus mellett a labdát, és hiába reklmáltak a hazaiak kapustámadást, Lászlai megadta a gólt, így 3-2-vel fordulhattak a hajrára a felek. Teljesen leült a Bordány, ennek eredményeképp két perccel később Szűcs Marcell ütközött Bernáttal a tizenhatoson belül, így kiállította őt a játékvezető, és büntetőt rúghatott a Tiszasziget: Bernát nem rontott, így ledolgozta háromgólos hátrányát a vendég csapat, és emberelőnyben is futballozhatott. Az utolsó perceket még jobban megnyomta a szigeti csapat, és egy kavarodás után ismét betalált, ezzel megfordítva a találkozót - a Bordány hiába vezetett 3-0-ra, ezt esélyt adott a Tiszaszigetnek a felzárkózásra, amit meg is éreztek a vendégek, és óriásit küzdve, végül be is húzták a meccset, így nyolc pontra megléptek ma legyőzött ellenfelüktől. A Bordányra jövő héten sem vár könnyű feladata,

Hódi Mihály

együttese a listavezető csongrádhoz utazik, míg a Tiszasziget a Hódmezővásárhely II-t fogadja hazai környezetben a 20. fordulóban.

Bordány, 200 néző
2017. március 26., 16.00
Foliaplast-Bordány SK
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Lászlai Róbert * Asszisztens: Bán Imre, Szűcs István Dávid.
3
-
4

Csongrád Megyei I. osztály, 19. forduló

Foliaplast-Bordány SK - Tiszasziget SE 3 - 4 (2-0)

Bordány, 200 néző. Vezette: Lászlai Róbert (Bán Imre, Szűcs István Dávid).

Bordány:

Szűcs M. - Csonka, Sólya, Fodor (Bárány, 66'), Szabó Zs., Kis L., Német J., Kothencz L., Kovács S., K. Tóth, Gajdacsi.

Vezetőedző:

Hódi Mihály.

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Bálint T., Farkas F., Bálint D., Kasza, Réczi (Mucsi - a szünetben), Zámbori (Papp P., 90+2'), Drágity (Rutai - a szünetben), Vörös (Bernát, 52'), Kántor (Fődi, 66').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Gól:

K. Tóth (22'), Gajdacsi (33', 46') ill. Bernát (69', 80', 84' - büntetőből), Fődi (90').

Sárga lap:

Német J. (53'), Szűcs M. (80') ill. Bálint D. (62'), Papp Á. (64'), Bernát (72').

Kiállítva:

Szűcs M. (83'). Hódi Mihály:

"3-0-ig teljesen jól működött az, amit szerettünk volna, ám az eredmény magabiztossá tett minket, azt hittük, megvan a meccs. A szépítő gólnál már éreztük, hogy lesz problémánk, három sérült játékos játszott ma, de felmentem a játékosaimat, mert küzdöttek és hajtottak. A többit nem szeretném kommentálni, mert korlátozott a szólásszabadságom és nem mondhatom el a véleményemet."

Bernát Péter:

"Nehéz meccsre számítottam, ez be is igazolódott. Tudtuk, hogy pici pályán fogunk játszani, de a talaj sem volt a legjobb, próbáltunk volna játszani, de ma nagyon nehéz volt. Egy ívelgetős foci után szerkezetet kellett váltanunk, a kispad is be tudott szállni és meg tudta fordítani a meccset. Ilyen a futball, a hibáinkat könyörtelenül megbüntette a Bordány, és hiába készültünk a beívelésekre, ezek is gondot okoztak ma. A csapat nagyságát mutatja azonban az, hogy nem adtuk fel, kockáztattunk, örülök, hogy ez jól sült el. Nem sok ilyen meccset szeretnék még, 60 percig megmutatta a Bordány, hogy miért tartják veszélyes csapatnak."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
VÉGE! Elképesztően fordulatos találkozón, háromgólos hátrányból felállva nyerni tud a Tiszasziget Bordányban, a hazaiak csak magukat okolhatják, hogy nem nyerték meg ezt a meccset!
90+2'
Még egy vendég csere: Zámborit Papp Péter váltja.
90'
GÓÓÓÓÓL! Teljesen összeomlott a Bordány, egy jobb oldali akciónál tör be Fődi, a kapujából kimozduló Lippai mellett elcsorog a labda, Bernát ugyan lesen van, de nem ér hozzá - végül begurul a labda a kapuba, fordít a Tiszasziget! Elképesztő meccs, 3-4!
89'
Kasza! Ő is megfordíthatta volna, Fődi beadását egyből lőtte rá, de a blokkról szögletre ment!
87'
Maradt lendületben a Tiszasziget: Rutainak két lehetősége is volt arra, hogy fordítson, de az oldalhálót találta el.
84'
GÓÓÓÓÓÓÓL! Bernát higgadt volt, és a jobb alsóba gurított, ezzel a sírból hozza vissza a meccset a Tiszasziget, 3-3!
83'
Cserél a Bordány: Kis Levente helyett jön Lippai a kapuba. Hideg kézzel kellene tizenegyest fognia!
82'
Szűcs Marcellnek volt már egy lapja, de megkapja a másodikat is, ezzel megfogyatkozik a Bordány, ráadásul mezőnyjátékost kell lehoznia Hódi Mihálynak.
82'
TIZENEGYES!!! Egy bal oldali akció után Szűcs ütközik ellenfelével a tizenhatoson belül, Lászlai a mészpontra mutat, büntetőt rúghat a Tiszasziget!!!
80'
A kapustámadást reklamáló Szűcs Marcell sárgát kap.
80'
GÓÓÓÓL! Feljön egyre a Tiszasziget! A sokadik vendég szögletnek most eredménye van, középen Bernát tudta megelőzni Szűcsöt, és az üres kapuba fejelt, 3-2!
80'
Egyre veszélyesebben futballozik a Tiszasziget: Bernát ívelte át a bal oldalra Rutaihoz a labdát, akitől ugyan elveszik, de Zámbori lapos lövését Szabó Zsolt blokkolja szögletre.
77'
Ez komoly helyzet volt, akár a meccs lezárásához is! Három az egy ellen kontrázhatott megint a Bordány, de Bálint Tamás óriási szerelést mutatott be, végül Német ugyan ellőtte a labdát jó húsz méterről, de ebben jóval több volt.
72'
Bernát harcolt volna ki egy faultot a bordányi tizenhatos bal sarkánál, de az akció végeztével felmutatja a sárgát neki a játékvezető színészkedésért.
70'
Majdnem ott a második! Egy jobb oldali szögletet Kasza csúsztat meg, nem sokkal zúg el a labda a keresztléc felett!
69'
GÓÓÓÓÓL! Szépít a Tiszasziget! Egy gyors támadás végén Kasza perdít Bernátnak, aki egy igazítás után ballal Szűcs lábai között lő a kapuba - van-e még visszaút a vendégek számára?
67'
Ez szép volt, Bernát pörgette fel magának a labdát, majd háttal a kapuban ollózott, de nem okozott veszélyt Szűcsnek.
66'
Mindkét csapat cserél Fodor helyén Bárány a folytatásban a Bordányban, míg Kántort Fődi váltja a Tiszaszigetben.
64'
Papp Ádám állít meg egy kontrát a felezőnél: ő is besárgul.
63'
Az iménti faultért járó szabadrúgást K. Tóth csavarta centikkel a jobb kapufa mellé.
62'
Bálint Dániel rántja le ellenfelét, övé az első figyelmeztetés a vendégek közül.
61'
Egy les után járó, megcsúsztatott szabadrúgást lő el dropból Kis, de kapu fölé pörköli.
58'
Rutai ütempasszával Bernát lépne ki, de az utolsó pillanatban mentenek előle. A Tiszasziget nem adta fel, 3-0 ellenére is megy előre, a hazaiak inkább a kontrákra fókuszálnak.
53'
A meccs első sárgája Németé, aki akasztja ellenfelét a bordányi tizenhatos előterében.
52'
Újabb szigeti csere: Vöröst Bernát váltja a pályán.
50'
Még egy kapufa! Szerencséje sincs a Tiszaszigetnek, egy jobb oldali bedobás után Vörösnek sikerült kapura fejelnie védője szorításában, de a keresztlécről jött vissza fejese.
46'
GÓÓÓÓÓL! A kapu előtt kíméletlen a Bordány és Gajdacsi, megint egy jó passzt kap, amit könnyedén gólra vált, 3-0! Nem így képzelte el a folytatást a Tiszasziget - kérdés, hogy ezzel eldőlt-e a meccs.
46'
Drágity és Réczi nem jött ki a második félidőre, helyettük Rutai és Mucsi a pályán.
46'
Folytatódik a találkozó, a szünetben kettőt cserélt a Tiszasziget.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: a lehetőségeivel jól gazdálkodó, valamint támadásban pontosabban futballozó Bordány kétgólos előnnyel mehet a szünetre: a Tiszaszigetnek is megvoltak a lehetőségei, de egy erősebb második 45 perc kell a vendégektől.
42'
Mi maradt ki!? Zámbori mesteri indításával lódult meg Drágity, aki most visszavette, de lövését Szűcs kiütötte, az erre lecsapó Kántor egy csel után lőtt, de a felső lécet találta el - a vendégek kezezést is reklamálnak, de nincs büntetőt, Kántor pedig egyelőre lemegy a pályáról, nem tudja folytatni a játékot.
40'
Kántor kiugratásával lépne ki Drágity, de Szűcs jól jön ki a kapujából, és begyűjti a labdát. A szél ugyanakkor talán még erősödött is, így sem könnyű játszani.
36'
Ez nagy lehetőség volt, három az egy ellen kontrázhatott a Bordány, de a keresztpassz picit rövid volt, így lefülelte azt Bálint Dániel. A Tiszaszigetnek innentől kockáztatnia kell, kérdés, még a szünet előtt megteszik ezt, vagy megvárják a fordulást.
33'
GÓÓÓÓÓÓL! 2-0! Megint a jobb oldali beadás, ami veszélyt hordoz magában, középen pedig jó ütemben érkezett Gajdacsi, aki bepasszolta a bal alsóba, megduplázza előnyét a Bordány!
31'
Két veszélyes vendég kiugratás, azonban mindkét lapos indítás hosszú a társnak. Kicsit leült most a meccs, a Tiszasziget egyelőre nem találja a hazaiak ellenszerét, míg a Bordány főleg a széleken próbálkozik.
25'
Kántor lő el kapásból egy szöglet utáni lecsorgót, de lapos lövését megfogja Szűcs Marcell.
22'
GÓÓÓÓÓL! És most bánhatja csak igazán az előbbi lehetőséget a Tiszasziget! Egy jobb oldali beadás után Némethez kerül a labda, miután középen nem tudnak felszabadítani a vendégek, Német bombája a bal kapufáról pattan ki, amit kapásból, öt méterről K. Tóth passzol az üresen álló szigeti kapuba, 1-0!
21'
Az eddigi legkomolyabb lehetőség maradt ki! Egy felpasszal Drágity hagyta ott ellenfelét a bal szélen, majd a kapu felé húzott, és 15 méterről a lövést választotta, lapos labdája azonban elzúgott a bal kapufa mellett - akár centerezhetett volna, ezt is kéri számon rajta Bernát Péter.
18'
Kicsit csapkodóvá vált a játék az utóbbi percekben: sok a labdavesztés, tördezett a is a meccs, egyre több a fault és a keményebb párharc.
14'
Erősödő szigeti fölény: újabb sarokrúgás, de ezt most lehúzza Szűcs. A hosszú labdák egyébként a szél ellenére igen veszélyesek és többnyire pontosak is, mindkét fél ezzel próbál operálni.
11'
Túl az első tíz percen: mostanra kiegyenlítettebb lett a játék, a Tiszaszigetnél is van a labda. Egy vendég kontra után szabó fejeli el Vörös elöl, de pont úgy, hogy majdnem veszélyes lett saját kapujára - kicsit be is szorulnak a hazaiak, a szögletek végén Vörös fejelt kapu mellé.
7'
Az első szigeti lehetőség: Papp Ádám szerez labdát a hazaiak térfelének közepén, majd Vörös tolhatott egyet a labdán a tizenhatos előterében, nagy erejű lövése azonban a kapu fölött kötött ki.
5'
Egyelőre alig tudja birtokolni a labdát a Tiszasziget, határozottabban kezdenek a vendégek, akik főleg a bal oldalon aktívak.
2'
Góóó... mégsem! A Tiszasziget kapujában a labda Gajdacsi közeli fejese után, de már magasban a partjelző zászlaja, így marad a 0-0. Szép akció volt, nem is kevés hiányzott ahhoz, hogy vezessen a Bordány.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A Bordány piros-feketében, míg a Tiszasziget tiszta kékben lép pályára.
15.55 - Köszöntjük olvasóinkat Bordányból, kicsit becsapós időben, bár a nap süt, de az erőteljes keresztszél jelentősen csökkenti a hőérzetet - ez még a játékra is kihatással lehet. Az ősszel simán nyert a Tiszasziget a két csapat meccsén, így ma a visszavágásért is lép pályára a Bordány. A mérkőzés Lászlai Róbert sípjelére 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Mindét csapat számára fontos meccset rendeznek vasárnap a megyeegy 19. fordulójában: a remekül szereplő újonc, a 27 pontos Bordány a közvetlenül előtte álló Tiszaszigetet fogadja második tavaszi hazai mérkőzésén: a két gárda között fennálló ötpontos különbség egészen "különböző" irányba mozdulhat el attól függően, mire végeznek a felek a homokhátságon. A Tiszasziget idegenben is remekel, Bernát Péter tanítványai egy hete pedig közel álltak ahhoz is, hogy megállítsák az őszi bajnok Csongrádot, de végül meg kellett elégedniük a döntetlennel, ráadásul ősszel 3-0-ra tudtak nyerni a Bordány ellen. Az elmúlt játéknapon Kiskundorozsmán diadalmaskodtak Gajdacsi Mátyásék, most azonban a kiállíttt Retek Flórián és Nagy Torma Ricsárd nélkül kell majd helyt állniuk - amennyiben vissza szeretnének vágni az őszi vereségért, egyben pedig közelebb lépnének vasárnapi ellenfelükhöz ; míg a Tiszasziget sikerével akár a dobogóhoz kapaszkodhat közelebb, így mindenképp kiélezett, izgalmas meccs előtt állunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.