Sport

Kosárlabda: 47 pontos győzelmet aratott a Kosársuli

Kosárlabda: 47 pontos győzelmet aratott a Kosársuli

2017. március 18., szombat
Kosárlabda: 47 pontos győzelmet aratott a Kosársuli
kosarsuli86

Végig vezetett és magabiztos győzelmet aratott a bajnokság egyik meglepetés csapata, a Nagykőrös ellen a már biztos felsőházi rájátszás-résztvevő Kosársuli. A szombat esti összecsapáson már az első félidő végéig eldőlt, hogy melyik együttes hagyhatja el sikerélménnyel a pályát a Hódtói Sportcsarnokban. Az Utasi-csapatnak várhatóan nem lesz ilyen könnyű dolga jövőhéten, amikor a Nyíregyháza otthonában lépnek majd pályára.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes, majd rátettek egy lapáttal Genalék, és elhúztak egy kicsit. Jól jött Lakosa mester időkérése a fekete mezeseknek, akik 15-11-re zárkóztak fel. Ez csak tiszavirág életű feltámadás volt, mivel a negyed végére 28-14-re lépett meg az újra felpörgő Vásárhely. Nem adták magukat könnyen a bajnokságban vitézkedő, újonc Pest megyeiek, akiknél elsősorban a korábban Vásárhelyen is megfordult szegedi Molnár Miklós és Mácsai mutatta meg méregfogát. Nem kellett azonban félteni Utasi Gábor fiait sem, akik bedeszkázták a gyűrűjüket, és sokat futva, kreatív passzjátékkal 18 pontos előnyre tettek szert, ami a félidő végéig egy még tovább nőtt. A nagyszünetben így 52-25-ös állással barátkozhatott a népes hódmezővásárhelyi publikum, amiben Genalnak és Vargának volt oroszlánrésze. Már majdnem negyvennel vezettek Rostásék, amikor egy csapásra megváltozott minden: figyelmetlenségi hibáik, valamint pontatlan dobásaik miatt 28 pontra jöttek fel Mácsaiék. A helyzet azután változott, hogy a Vásárhely két rutinos játékosa, Szabó és Vas újra pályára került, és a negyed végére 76-44-es magabiztos kék-sárga vezetéssel vonultak rövid pihenőre a gárdák. Az óra lassan ballagott az utolsó periódusban, ami talán amiatt is lehetett, hogy a korábbinál is lassabb tempót diktáltak a játékosok. 5 perc volt hátra, amikor már 41 egységnyi távolság volt a két csapat között. Innen már nem történ túl sok említésre méltó dolog, így a Hódmezővásárhely begyűjtötte szezonbeli 14. győzelmét, megerősítve ezzel dobogós helyezését az NBI B csoport keleti konferenciájában.

Vásárhelyi Kosársuli – Nagykőrös 99-52 (28-14, 24-11, 24-19, 23-8)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Lövész Cs, Maár G. és Vadász Cs.. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Kosársuli:

Szabó 10/3, Kelemen 9/9, Vas 9/3, VARGA 17/9, GENAL 16/6.

Csere:

PAVLOVIC 12, ROSTÁS I. 15/3, Béres 6, Molnár 3, Tóth-Baranyi -, Mihály -.

Edző:

Utasi Gábor

Nagykőrös:

MOLNÁR 17, Fehér -, Kovács s. 2, Kónya 2, Jurászik L. 2

Csere:

Kovács N. -, Jurászik G. 3/3, Király 5/3, Szablics 2, Dézsi -, MÁCSAI 19/6.

Edző:

Lakosa Zsolt Utasi Gábor: Jó játékkal egy közepes iramú meccsen tudtunk győzni. Úgy gondolom, hogy a mutatott játék alapján még ez a nagy arányú siker is reális. Most nagyon sajnálom, hogy az ősszel Nagykőrösön kikaptunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.