Közélet

Komolyzenei sorozatot indított a Csongor téri Közösségi Ház

Komolyzenei sorozatot indított a Csongor téri Közösségi Ház

2017. március 29., szerda
Komolyzenei sorozatot indított a Csongor téri Közösségi Ház
zenei_est11_gs

Új kezdeményezés bontakozott ki a Csongor téri Közösségi Házban, komolyzenei programsorozatot indítottak. A cél, hogy népszerűsítsék a kultúrát, és minél több szegedivel megismertessék a komolyzene szépségét.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendeztek komolyzenei estet a Csongor téri Közösségi Házban március 28-án. Az intézmény ezzel kultúranépszerűsítő feladatot vállal fel fiatalabbak, idősebbek, családok, szociálisan hátrányosabb helyzetűek és kulturális élményre vágyók felé egyaránt nyitva. Az első alkalmon

Kosztándi István

hegedűművész, a Szegedi Szimfonikus Zenekar első koncertmestere és tanítványai adtak komolyzenei koncertet. „A SZTE-ZMK főiskolai docense, Kosztándi István vezetésével megvalósult est a nyitánya volt annak a hagyományteremtésnek, amelynek keretében kéthavonta várjuk a Csongor téri Közösségi Házba a zenekedvelőket. A cél ugyanaz, mint az irodalmi teaesteken, a kultúra népszerűsítését ugyanis nagyon fontos feladatunknak tartjuk” – fogalmazott

Kothencz János

, a Csongor téri Közösségi Ház kulturális programsorozatának elindítója. Hangsúlyozta, egy ilyen program nagy ajándék a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek és családtagjaiknak, hiszen sokan nem tudják megengedni maguknak, hogy hangversenyre vagy koncertre váltsanak belépőjegyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.