Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: két góllal nyert a Veszprém a rangadón, de örülhet a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

pick_veszprem40_gs

Küzdelmes mérkőzésen nyert a Veszprém a Szeged ellen 24-22-re. Nagyon mélyről jött vissza a Pick, ám fordítania nem sikerült, ezzel együtt a kétgólos vereség azt jelenti, hogy pontegyenlőség esetén Juan Carlos Pastor csapata végez az alapszakasz első helyén.

Csúcsrangadót játszottak Veszprémben a K&H férfi kézilabda liga 21. fordulójában, hiszen a MOL-Pick Szeged látogatott Xavi Sabaté együtteséhez. Szegeden ősszel 26-23-ra nyert a hazai együttes, a kiírás értelmében pedig pontazonosság esetén az alapszakasz végén az egymás elleni eredmény rangsorol. Ennek értelmében a Szegednek egy háromgólosnál nagyobb arányú vereséget kellett elkerülnie ahhoz, hogy megőrizze előnyét riválisával szemben. Ennek ellenére sokkal jobban kezdett a Veszprém, bár 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután egy 4-0-s futással elhúzott a hazai gárda. A Pick nem találta a veszprémi védekezés ellenszerét, védekezésben pedig nem tudta megfogni Nagy Lászlóékat, így a huszadik percre már hatgólos különbség alakult ki, úgy tűnt, ma nincs egy súlycsoportban a két gárda. A játékrész végén faragott hátrányából Juan Carlos Pastor együttese, ám félidőben így is négy góllal vezetett a Veszprém.

A második játékrészre egy sokkal harcosabb Pick futott ki a pályára, a Veszprém pedig mintha elveszítette volna magabiztosságát és szépen apránként dolgozta le hátrányát az Obranovic és Bánhidi Bence által vezetett MOL-Pick Szeged. Ki kell emelni Balogh Zsolt játékát is, aki igazi vezérként vette ki a részét a felzárkózásból. Szűk negyedórával a mérkőzés vége előtt 19-19-nél érte utol ellenfelét a vendég csapat, ám a hazaiak rendre megszerezték újra a vezetést, így fordítani nem sikerült. Gajic hetesével 23-22-s vezetésre tett szert a Veszprém két perccel a mérkőzés vége előtt, majd Thiagus Petrust ki is állították a játékvezetők, így nagyon nehéz helyzetbe került a Szeged, ám Marguc kiállításával emberegyenlőség alakult ki. Újabb gólt már nem sikerült szereznie a Picknek, de kapni is csak egyet kaptak az utolsó pillanatokban, így végül 24-22-s vereséget szenvedett Juan Carlos Pastor együttese, de amennyiben megnyeri az összes hátralevő bajnokiját, ez egy győzelemmel is felérhet.

K&H férfi kézilabda liga, 21. forduló

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 24-22 (13-9)
Veszprém, Veszprém Aréna 5000 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás.
Veszprém: Mikler – Marguc 3, Nagy L. 3, Lékai 3, Sulic 4, Ilics 3/1, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzic, Gulyás, Palmarsson 3, Nilsson 1, Gajic 2/2. C. Rodriquez. Vezetőedző: Xavier Sabaté.
Szeged: Sierra – Skube 2, Källman 3, Thiagus Petrus, Blazevic, Gaber, Gorbok 1. Csere: Sostaric 3, Balogh 6/3, Bodó, Bánhidi 3, Buntic, Obranovic 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc.
Hétméteres: 5/3 ill. 2/2.

Online közvetítésünk

A találkozó elé

Hazai pályán legyőzte Xavier Sabaté csapatát a MOL-Pick Szeged, így egy esetleges veszprémi győzelemmel könnyen megszerezhetné az alapszakasz-elsőséget. Ez azért is lenne fontos, mert a bajnoki kiírás értelmében oda-visszavágós párharc dönt a bajnoki cím sorsáról és amennyiben a tabella élén zár Juan Carlos Pastor csapata, a visszavágót rendeznék Szegeden, ami egy ilyen párharcban fontos szempont lehet. Ősszel 26-23-ra nyert hazai környezetben a Pick, így akár egy háromgólosnál kisebb arányú vereség is a Szeged malmára hajtaná a vizet, persze nem ezzel a céllal érkezik a rivális otthonába Juan Carlos Pastor együttese.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Gyermekeknek gyűjtöttek plüssöket a Pick Szeged kézisei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A gyűjtés december 15-ig tart.

Tovább olvasom

Aktuál