Sport

Kézilabda: két góllal nyert a Veszprém a rangadón, de örülhet a Pick Szeged

Kézilabda: két góllal nyert a Veszprém a rangadón, de örülhet a Pick Szeged

2017. március 18., szombat
Kézilabda: két góllal nyert a Veszprém a rangadón, de örülhet a Pick Szeged
pick_veszprem40_gs

Küzdelmes mérkőzésen nyert a Veszprém a Szeged ellen 24-22-re. Nagyon mélyről jött vissza a Pick, ám fordítania nem sikerült, ezzel együtt a kétgólos vereség azt jelenti, hogy pontegyenlőség esetén Juan Carlos Pastor csapata végez az alapszakasz első helyén.

Csúcsrangadót játszottak Veszprémben a K&H férfi kézilabda liga 21. fordulójában, hiszen a MOL-Pick Szeged látogatott

Xavi Sabaté

együtteséhez. Szegeden ősszel 26-23-ra nyert a hazai együttes, a kiírás értelmében pedig pontazonosság esetén az alapszakasz végén az egymás elleni eredmény rangsorol. Ennek értelmében a Szegednek egy háromgólosnál nagyobb arányú vereséget kellett elkerülnie ahhoz, hogy megőrizze előnyét riválisával szemben. Ennek ellenére sokkal jobban kezdett a Veszprém, bár 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután egy 4-0-s futással elhúzott a hazai gárda. A Pick nem találta a veszprémi védekezés ellenszerét, védekezésben pedig nem tudta megfogni Nagy Lászlóékat, így a huszadik percre már hatgólos különbség alakult ki, úgy tűnt, ma nincs egy súlycsoportban a két gárda. A játékrész végén faragott hátrányából

Juan Carlos Pastor

együttese, ám félidőben így is négy góllal vezetett a Veszprém. A második játékrészre egy sokkal harcosabb Pick futott ki a pályára, a Veszprém pedig mintha elveszítette volna magabiztosságát és szépen apránként dolgozta le hátrányát az

Obranovic

és

Bánhidi Bence

által vezetett MOL-Pick Szeged. Ki kell emelni

Balogh Zsolt

játékát is, aki igazi vezérként vette ki a részét a felzárkózásból. Szűk negyedórával a mérkőzés vége előtt 19-19-nél érte utol ellenfelét a vendég csapat, ám a hazaiak rendre megszerezték újra a vezetést, így fordítani nem sikerült.

Gajic

hetesével 23-22-s vezetésre tett szert a Veszprém két perccel a mérkőzés vége előtt, majd

Thiagus Petrust

ki is állították a játékvezetők, így nagyon nehéz helyzetbe került a Szeged, ám

Marguc

kiállításával emberegyenlőség alakult ki. Újabb gólt már nem sikerült szereznie a Picknek, de kapni is csak egyet kaptak az utolsó pillanatokban, így végül 24-22-s vereséget szenvedett Juan Carlos Pastor együttese, de amennyiben megnyeri az összes hátralevő bajnokiját, ez egy győzelemmel is felérhet.

K&H férfi kézilabda liga, 21. forduló

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 24-22 (13-9)

Veszprém, Veszprém Aréna 5000 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás.

Veszprém:

Mikler - Marguc 3, Nagy L. 3, Lékai 3, Sulic 4, Ilics 3/1, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzic, Gulyás, Palmarsson 3, Nilsson 1, Gajic 2/2. C. Rodriquez.

Vezetőedző:

Xavier Sabaté.

Szeged:

Sierra - Skube 2, Källman 3, Thiagus Petrus, Blazevic, Gaber, Gorbok 1. Csere: Sostaric 3, Balogh 6/3, Bodó, Bánhidi 3, Buntic, Obranovic 3.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

4 perc ill. 6 perc.

Hétméteres:

5/3 ill. 2/2.

Online közvetítésünk

A találkozó elé

Hazai pályán legyőzte Xavier Sabaté csapatát a MOL-Pick Szeged, így egy esetleges veszprémi győzelemmel könnyen megszerezhetné az alapszakasz-elsőséget. Ez azért is lenne fontos, mert a bajnoki kiírás értelmében oda-visszavágós párharc dönt a bajnoki cím sorsáról és amennyiben a tabella élén zár Juan Carlos Pastor csapata, a visszavágót rendeznék Szegeden, ami egy ilyen párharcban fontos szempont lehet. Ősszel 26-23-ra nyert hazai környezetben a Pick, így akár egy háromgólosnál kisebb arányú vereség is a Szeged malmára hajtaná a vizet, persze nem ezzel a céllal érkezik a rivális otthonába Juan Carlos Pastor együttese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.