Egyház

Hencz Péter: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről

Hencz Péter: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről

2017. március 19., vasárnap
Hencz Péter: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről
Hencz_Peter

Nagyböjtben, készülődvén húsvétra, amikor Jézus Krisztus halálára (nagypéntek, mely most munkaszüneti nap) emlékezünk, majd feltámadását ünnepeljük, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben fordult a hívekhez.

Az irgalmasság szent évének bezárásával a nagyböjti időszak arra is alkalmas, hogy az irgalmasság kézzelfogható cselekedeteit mi is gyakorolhassuk, amint arra már az ószövetségi írások is buzdítanak: „Törd meg az éhezőknek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba!” (Iz 58, 7-8). Ezen alkalomra a püspök testület tartósélelmiszer-gyűjtést hirdet a templomaiban. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretetet gyakorolhatjuk. Mivel sok család nehéz helyzetben van, nem perselygyűjtésre, hanem élelmiszer gyűjtésre buzdítanak. Az élelmiszereket a március 19-i szentmiséken és az azt követő napokon március 26-ig lehet eljuttatni a katolikus templomokba, melyeket a Karitász juttat el a legjobban rászorultaknak. Már 1 kg adomány is sokat jelenthet. Az 1356-os telefonszám felhívásával, hívásonként 500 forinttal, bekapcsolódhatunk a gyűjtő akcióba. Ezek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetének üzenetei is, amint azt Ferenc pápa megfogalmazza: „nyissuk meg szívünk ajtaját a másik ember előtt, mivel minden ember ajándék, legyen az a szomszédunk, vagy akár egy szegény ismeretlen.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.