Közélet

Évértékelőt és tisztújító közgyűlést tartottak a balástyai polgárőrök

Évértékelőt és tisztújító közgyűlést tartottak a balástyai polgárőrök

2017. március 24., péntek
Évértékelőt és tisztújító közgyűlést tartottak a balástyai polgárőrök
balastya_polgaror_evertekelo

Március 11-én tartotta évértékelő és tisztújító közgyűlését a Balástyai Polgárőr Egyesület a vadászházban.

Az értekezletet megtisztelte jelenlétével

Juhász Jenő

alpolgármester,

Szabó Zsolt

rendőr alezredes a Kisteleki Rendőrkapitányság vezetője,

Bánfi Ferenc

százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője és

Szemerédi László

, a Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport Balástya elnöke - közölte a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Dékány Péter

elnök a Balástyai Polgárőr Egyesület 2016-os év beszámolójában kiemelte, hogy tevékenységüket a jogszabályoknak, az országos irányelveknek megfelelően, és együttműködő partnereikkel Balástya bűnmegelőzési koncepciójában meghatározottak szerint végezte. Jó kapcsolatot ápolnak a településen működő civil szervezetekkel, az önkormányzattal és a lakossággal, továbbá a kisteleki Rendőrkapitánysággal is példa értékű a kapcsolatuk. Mindkét körzeti megbízott egyben polgárőr is, és sokat segítenek a közös szolgálatok szervezésében. Együttműködnek a baleset megelőzési programok szervezésében, a pusztázó tanyaprogram végrehajtásában és a felvilágosító szóróanyagok terjesztésében. A közös szolgálatok a 2016-os évben elsősorban a rendezvények biztosítására összpontosultak. Az egyesület tagjai az önkormányzat valamennyi rendezvényén részt vettek, továbbá a futballmérkőzések lebonyolításában és biztosításában, az egyházi rendezvények biztosításában vállaltak feladatot. A védőnői szolgálat munkáját rossz útviszonyok esetén segítették, valamint az Őszi Alkony Nyugdíjas Klub felkérésére vagyonvédelmi előadást és tájékoztatást tartottak. Az egyesület tagjai közül 14 fő végzett kiemelkedő munkát, a többiek egyedi esetszámban segítettek. A Balástyai Polgárőr Egyesület működéséhez szükséges anyagi feltételeket a kapott támogatások biztosították. 2016-ban központi költségvetésből 440.000 forintot kapott a civil szervezet, amit nagyobb részben üzemanyagra, a gépjármű tisztításához egy porszívóra, internet használatra és gépjármű fenntartásra költöttek. Az önkormányzati támogatást 2016-ban nem használták fel. A "Bence közlekedik" közlekedésbiztonsági program szervezésére, lebonyolítására 215.000 forint támogatást kaptak. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázaton pedig 325.000 forintot nyertek ruházatra és kiegészítőkre. A közgyűlés elfogadta az elnök beszámolóját, aki összefoglalója végén jelezte, hogy az idén lesz 20 éves a Balástyai Polgárőr Egyesület, ezért ennek megünneplésére javaslatot tett, hogy a Csongrád Megyei Polgárőr Nap helyszíne Balástya legyen. Ezután Szabó Zsolt rendőrkapitány értékelte az együttműködést, és kifejezte, hogy a település biztonságának elősegítésében a körzeti megbízottak mellett fontos szerepe van a polgárőröknek. Az elmúlt években folyamatosan csökkentek a bűncselekmények a Kistelek Járás területén, így Balástyán is. A rendőrkapitány megköszönte a közös szolgálatokat, és kérte, a jövőben is egyeztessék ezeket. Juhász Jenő alpolgármester megköszönte az egyesület tagjainak munkáját és felvetette, hogy a Csongrád Megyei Polgárőr Napot majd a Falunapok, Zöldség- és Virágfesztivál keretében tartsák meg. A közgyűlés végén titkos szavazással választották meg az elnökséget mivel mandátumuk hamarosan lejár. Az elnök ismét Dékány Péter, a vezetőség tagjai

Kovács Miklós

és

Pilka Beatrix

, az ellenőrző bizottság tagjai

Szőri István, Jéga Szabó Anita, Szabó Szilvia

lett. Az est hivatalos része ezzel lezárult, és következett a vacsora és fehér asztal mellett folyt ez után a beszélgetés – tájékoztatta honlapunkat Dékány Péter elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.