Kultúra

Ajándék tárlatvezetések a barbárok világában a Kass Galériában

Ajándék tárlatvezetések a barbárok világában a Kass Galériában

2017. március 9., csütörtök
Ajándék tárlatvezetések a barbárok világában a Kass Galériában
barbár02

Folytatódnak az ajándék tárlatvezetések Szegeden: a Kass Galériában „Az Alföld barbárjai” című régészeti kiállításon tartanak ingyenes vezetéseket a Szegedi Tudományegyetem régész szakos hallgatói minden szombaton délután.

Noha a szegedi Pompeji-kiállítás bezárta kapuit, az ajándék tárlatvezetések nem szűnnek meg Szegeden: a Kass Galéria régészeti kiállításán tartanak ingyenes vezetéseket minden szombaton 16:30-kor. A tárlatvezetők a Szegedi Tudományegyetem régész szakos hallgatói lesznek, akik hetek óta készülnek a feladatra. „Az Alföld barbárjai” című kiállítás bemutatja, mi történt a mai Szeged és Csongrád megye területén abban az időszakban, amikor a Vezúv kitörése elpusztította Pompejit az első században. A tárlaton „in situ” sírokat, különböző használati tárgyakat (csontfésűt, tükröt, festékes tégelyt, piperekészletet), valamint olyan különleges nyakláncokat, karékeket is bemutatnak a barbár szarmaták világából, melyek talizmánjai óvó-védő, bajelhárító vagy fájdaloműző szereppel is bírhattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.