Közélet

Vádemelés az ellenőrökre támadó férfival szemben

Vádemelés az ellenőrökre támadó férfival szemben

2017. február 16., csütörtök
Vádemelés az ellenőrökre támadó férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki több jegyellenőrt is bántalmazott.

A vádirat szerint 2016. március 25-én szállt fel egy helyi járatos buszra a Sportcsarnoknál két jegyellenőr, akik kitűzőt is viseltek. Miután megkezdték az utasok ellenőrzését, a vádlott őket meglátva a buszsofőr felé indult, hogy jegyet vásároljon. Az ellenőrök közölték vele, hogy pótdíjat kell fizetnie, illetőleg át kell adnia a személyazonosító okmányait is. A vádlott ekkor közölte az ellenőrökkel, hogy inkább leszáll a buszról. A férfi ekkor megkísérelt az első ajtón leszállni, majd mivel ez nem sikerült, a második ajtó felé indult el, s az útjában álló egyik ellenőrt úgy bántalmazta, hogy mellkason lökte, aki a busz ülései közé esett. Mivel a vádlott a második ajtón sem tudott leszállni, ezért a másik ellenőrt is mellkason lökte, aki a vádlott visszatartása végett megfogta a férfi pulóverét. A vádlott ezt követően az őt megfogó ellenőrt sípcsonton rúgta, majd őt maga után húzva a busz hátsó ajtajához ment, ott sikerült kiszabadulnia az ellenőr fogásából és a buszról leszállt. A vádlott ezt követően bement egy a belvárosban levő áruházba, melynek ajtaja előtt a két ellenőr megvárta őt. Miután az áruházból távozni kívánt, addigra már másik két ellenőr is a helyszínre érkezett, körbeállták a vádlottat és a kezénél, valamint a ruházatánál fogva megpróbálták őt visszatartani a rendőrök kiérkezéséig. A vádlott erre válaszul őket szidalmazni kezdte, illetőleg leköpte őket, megcsípte az arcukat, valamint a zsebéből papírpénzt elővéve a bankjegyet az egyik ellenőr szájához, arcához nyomta. A vádlott cselekménye folytán az egyik ellenőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.