Közélet

Tóth Bertalan: az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP

Tóth Bertalan: az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP

2017. február 16., csütörtök
Tóth Bertalan: az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP
toth_bertalan_sajttaj004kf

Elsősorban az emberek mindennapi problémáival kíván foglalkozni a parlament tavaszi ülésszakán az MSZP - jelentette ki a párt országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön Szegeden.

Tóth Bertalan

sajtótájékoztatóján elmondta, a szocialista képviselők olyan alternatívát kívánnak bemutatni, amely a választók elé tárja, a 2018-as kormányváltás után milyen Magyarországon élhetnek. A politikus hangsúlyozta, ebben a munkában szoros együttműködésre törekednek

Botka László

miniszterelnök-jelölttel. Azt mondta, hogy Botka László igazságosságról és esélyegyenlőségről szóló új baloldali politikája nagyon közel áll a frakció által képviselthez. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, a frakció alapvető feladata a miniszterelnöknek ajánlott szegedi polgármester politikai elképzeléseinek megjelenítése a parlamenti munkában. Az őszi ülésszak témái közül a párt Biztos megélhetés programját emelte ki a frakcióvezető. Ennek alapján a nettó a minimálbért 100 ezer forintra emelnék, úgy, hogy a vállalkozások terhei ne növekedjenek. Az MSZP visszaállítaná a nyugdíjemelés régi számítási módját. Ez alapján a nyugdíjakat 3,2 százalékkal kellett volna növekednie, szemben a kormányzat 1,6 százalékos emelésével, ami még az idei évre várt inflációt sem éri el. A nyugdíjminimum pedig 50 ezer forint lenne. A párt a világpiaci tendenciákat követve csökkentené az energiaárakat, és javaslatot tett valamennyi alapvető élelmiszer áfájának mérséklésére - sorolta a képviselő. A szocialista képviselők továbbra is le akarják leplezni a Fidesz által létrehozott "államilag szervezett korrupciós rendszert", amely a magyar közélet a legnagyobb rákfenéje, gátolja az ország fejlődését és rontja versenyképességét - mondta a frakcióvezető.

Szabó Sándor

(MSZP) országgyűlési képviselő közölte, a párt hangsúlyt fektet a parlamenten kívüli munkára is, szoros párbeszédre törekszik a szakmai, munkavállalói és civil szervezetekkel. Példaként - a többi közt - a megyei és regionális nyugdíjas szervezetek képviselőit összefogó országos idősügyi parlament létrehozását említette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.