Bulvár

Temesvári Klára gyermekorvosi rendelőjében gyakori szó a szeretlek

Temesvári Klára gyermekorvosi rendelőjében gyakori szó a szeretlek

2017. február 18., szombat
Temesvári Klára gyermekorvosi rendelőjében gyakori szó a szeretlek
temesvari_klara_benke-napsugar_csodadoki

Újabb szegedi házi gyermekorvost jelöltek a Csodadoki rajpályázaton. Temesvári Klárának talán más gyermekorvosoknál is több páciense van, hiszen egyszerre dolgozik Szegeden, Domaszéken és Kiskunhalason is. A fáradhatatlan, háromgyermekes doktornőt Benke Napsugár nevezte, nem először.

"Rengeteg rajz van a rendelőmben. A gyerekek nagy szeretettel alkotnak, s legyen szó gesztenyéről vagy napocskáról, szívesen ki is tesszük munkáikat. Nem számítottam rá, hogy Napsugár újra beküldi a rólunk készült munkáját, de tudni kell, nála központi helyet foglal el a rajzolás. Régóta ismerjük egymást a családjával,

Napsugár

orvos szeretne lenni, még farsangkor is orvosnak öltözött" - mesélt mosolyogva, meghatottsággal a hangjában

Temesvári Klára

arról, ki az az apró művész, aki a tavalyi jelölés után újra színes ceruzát ragadott. A 8 éves Napsugár példaképként tekint a doktornőre, aki - mint rajzához csatolva írja is - nagyon kedves, aranyos, mindig mosolyog. A szegedi csecsemő- és gyermekgyógyász, házi gyermekorvos elárulta, őt is példaképek terelték az orvosi pályára. Édesapja gyermekgyógyász volt, ahogy sokan mások a családban is ezt a hivatást választották, így számára nem volt kérdés, hogy középiskola után az orvosi egyetemet válassza. Kezdetben felnőttekkel foglalkozott, de hamar rájött, az ő lelkiismerete ezt nem bírja el. "Olyan személyiség vagyok, aki igyekszik mindenki problémáját megoldani, de a felnőttekben sokat csalódtam. Sokszor úgy éreztem, elfogadják ugyan a munkámat, mégis ellene dolgoznak. Olykor hiábavaló küzdelemnek éreztem, ha valakit rá akartam bírni az életmód változtatásra saját egészsége érdekében. Ha kudarcot vallott a próbálkozásom, akkor sem tudtam becsukni az ajtót magam mögött." A gyerekekkel viszont egészen más a helyzet, és a szülők sem veszik félvállról a kicsik egészségét. Ahogyan a doktornő fogalmazott, a rendelő ajtaján belépve mind anyatigrisekké és apaoroszlánokká válnak, ezért könnyebb az együttműködés. Az apróságok pedig nem félnek, a szegedi Gyerekvilág Orvosi Rendelő kifejezetten olyan, mint egy játszóház. Temesvári Klára jól ért a gyermekek nyelvén, még a sokadik kötelező oltás után vissza tudja nyerni a kicsik bizalmát. Tanít nekik az emberi testről, a betegségekről és a vizsgálati eszközökről is, a gyakran visszajáró páciensek már álmukból ébresztve sorolják ezeket.

temesvari_klara_csodadoki

Benke Napsugár rajza: "Nagyon kedves, aranyos, mindig mosolyog"

"A gyerekek nagyon ragaszkodóak, de a bizalmi rendszer kialakulásáért meg kell dolgozni. Sokszor elhangzik a rendelőben, hogy "szeretlek", ez fantasztikus. Csecsemőkortól egészen 19 évesekig kezelek gyerekeket, vannak, akik később is szeretnének maradni, de ez sajnos nem lehetséges. Krónikus betegek esetén különösen nehéz az elválás." Temesvári Klára 1100 gyermek egészségéért felel, fáradhatatlan munkájának köszönhetően nemcsak Szegeden, hanem Domaszéken és Kiskunhalason is. Bár leterhelő a munkája, mégis nagyon szeret egyik helyről a másikra utazni. Emellett három gyermek édesanyja, a 12 éves Balázsé, a 11 éves Angelikáé és a 7 éves Karolináé. Egyelőre egyikük sem szeretné édesanyja példáját követni az orvosi szakmában, a doktornő szerint mind önálló és erős egyéniségek, határozott elképzelésekkel. Balázs már most tudja, hogy építészmérnöknek szeretne tanulni ösztöndíjjal, Franciaországban, míg Angelika cukrász szeretne lenni. Talán Karolina álomszakmája áll legközelebb az édesanyjáéhoz, ő ugyanis óvónéniként képzeli el magát. Temesvári Klárára a szakmai zsűrizést megelőzően március 8-tól lehet majd szavazni,

itt

. Hasonlóan elhivatott gyermekorvosokat még február 28-áig lehet nevezni a Csodadoki.hu oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.