Közélet

A szerelem feljogosít a szexre, vagy az kizárólag a házasság jelképe? + FOTÓK

A szerelem feljogosít a szexre, vagy az kizárólag a házasság jelképe? + FOTÓK

2017. február 16., csütörtök
A szerelem feljogosít a szexre, vagy az kizárólag a házasság jelképe? + FOTÓK
BC5K1581

Mit tanít az egyház a szexualitásról? Miért tekintenek egyesek fontos erényként a házassági előtti tisztaságra? Ezekre a kérdésekre keresték a választ kedden a Test Teológiája csoport tagjai a Házasság Hete rendezvénysorozat keretében.

Manapság a fiatalok többsége azelőtt kezd szexuális életet, hogy házasságot kötne szíve választottjával. A szex ma már nem két emberről szól, sokkal inkább olyan "kötelező körré" vált, amelyen a tinédzserek többsége minél előbb túl akar esni, hogy azután barátinak mesélhessen tapasztalatairól. A tisztaságot, avagy szüzességet megőrizni csodabogár számba megy, ha egy fiatal lány vagy fiú mégis ezt választja, inkább nem mer beszélni róla osztálytársai előtt, nehogy megalázzák. Kiknek van igaza? Azoknak, akik azt állítják, a szerelem feljogosít a szexre? Vagy azoknak, akik szerint a szex csak a szükségleteink egyike, s az embernek joga van kielégíteni azt? Vagy esetleg inkább abban rejlik az igazság, hogy Isten tanításai szerint a szexualitás férfi és nő közötti szentségi kapcsolat, s az a házasság jelképe? Ezekre a kérdésekre kereste a választ, és keresi minden találkozóján továbbra is a Test Teológiája csoport, mely 2014-ben alakult Budapesten. Jellemzően olyan 18-35 év közötti fiatal párokat, egyedülállókat hívnak beszélgetni, akiknek

II. János Pál

pápa tanításait igyekeznek továbbadni. A 2005-ben elhunyt pápa közel három évtizedes szolgálatának első éveiben 121 beszédet írt a teremtésről, ezeknek volt címe a Test Teológiája. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség a Házasság hete keretében hívta a Tisza-parti városba a csoport tagjai, hogy saját tapasztalataikról meséljenek az érdeklődőknek. Az öt előadó, vagyis egy fiatal házaspár, egy jegyespár és egy olyan férfi, aki ezúttal egyedül képviselte a családot, mert a felesége a kisbabájukra vigyázott otthon. Az előadás rendkívül őszinte hangvételű volt a fiatalok tapasztalatairól, a házasság előtti tisztasággal kapcsolatos véleményükről. A közel kétórás előadás kóstoló volt a márciusra tervezett szegedi csoporttalálkozó előtt, a Test Teológiája csoport ugyanis szeretne egy teljes hétvégére ellátogatni a Tisza-parti városba a szokásos budapesti rendezvényükhöz hasonlóan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.