Bulvár

Négytagú zsűri értékeli majd az algyői kolbászokat

Négytagú zsűri értékeli majd az algyői kolbászokat

2017. február 15., szerda
Négytagú zsűri értékeli majd az algyői kolbászokat
algyo_zsiroskilincs_2017

Újra itt a Zsíroskilincs. Az algyői verseny visszatér, február 18-án ismét megmérettetik magukat az amatőr böllérek, felidézve a disznóvágások hangulatát, legalábbis annak hálásabb részét: a kolbásztöltést és kóstolást.

Második alkalommal rendezik meg Algyőn a Zsíroskilincs kolbásztöltő versenyt, melyet a helyiek már nagyon vártak. Sokan már januárban arról érdeklődtek

Torma Tibor

szervezőnél, lesz-e folytatása a tavaly nagy sikert aratott nyitóalkalomnak. Összesen 17 csapat nevezett a megmérettetésre, többen közülük tavaly is részt vettek a rendezvényen. „Koncepciónk változatlan, továbbra is baráti társaságokat, civil szervezetek által indított csapatokat várunk a hétvégi versenyre. A jó hangulatúnak ígérkező napot a tavalyihoz képest plusz elemek is színesítik: zenél nekünk

Süli Tibor

, valamint fellép

Seres István

és

Retek Brigitta

is. A gyerekekre is gondoltunk, számukra malacos kézműves foglalkozással készül

Izbékné Cseuz Gabriella

, egyébként pedig házi készítésű finomságokkal várja az érdeklődőket

Kothencz Tibor, Farkas Imre

és az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület.” Torma Tibor elmondta, négytagú zsűri értékeli majd a nyers, illetve kisütött kolbászokat, melyeket a versenyzők kizárólag kézi működtetésű eszközökkel tölthetnek. Az ítészek a 3-4 fős csapatok munkamegosztását, a csapatösszhangot és a megjelenést is díjazzák. A kisült kolbászok – mennyiségtől függően – a csapattársak ebédjéül szolgálnak majd, de az érdeklődők sem távozhatnak korgó hassal. Ők a hentesárukat, sajtokat, túrókat, illetve gyógyteákat kínáló gasztroudvarban vásárolhatnak a helyi alapanyagok közül. A szervező hangsúlyozta, a rendezvényre ingyenes a belépés, a helyszín viszont változott tavalyhoz képest. Ezúttal az EzerJóHáz és a Tájház udvarán gyúrják a kolbászokat szombat délelőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.