Közélet

Magyar Idők: Botka listás helyekről egyezkedik az LMP-vel

Magyar Idők: Botka listás helyekről egyezkedik az LMP-vel

2017. február 28., kedd
Magyar Idők: Botka listás helyekről egyezkedik az LMP-vel
01_botka_mti

A közös lista érdekében nagyvonalú ajánlattal fordul a szegedi polgármester a Lehet Más a Politika felé a Magyar Idők szerint.

A portál szocialista forrásokra hivatkozva a következőket

tette közzé

kedden: a budapesti körzetek felét, Pest megyében bármelyik körzetet, és mivel az első két helyhez ragaszkodnak a szocialisták, a közös listán a harmadik helyet kínálta fel az oköpárt számára az MSZP miniszerelnök-jelöltje. Nagy szüksége lehet a baloldali összefogásnak az LMP-re, ha ilyen gáláns ajánlatot tettek, azonban - ha zöld párt tartja magát eddigi nyilatkozataihoz - hiába, ugyanis az LMP már korábban

megerősítette

, hogy önállóan készül a 2018-as választásra és mind a 106 választókerületben saját jelöltet állít. Botka akkor a

Népszavának

úgy nyilatkozott, hogy nem vette elutasításként a társelnökök szavait, de azok megfontolására kérte őket, mert abban biztos, hogy a demokratikus oldal megegyezésére szükség van a 2018-as kormányváltáshoz. Botka egyértelművé tette azt is: a jelenleg hatályos választójogi rendszerben a közös listás, közös jelöltes indulás szinte feltétele annak, hogy bármely politikai oldal kormányképes erőt tudjon felmutatni. „Én arra kérem és kértem a demokratikus politikai oldal valamennyi pártját, hogy ezt tegyék mérlegre. Az LMP vezetői is megerősítettek abban, hogy a cél közös” – fogalmazott Botka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.