Közélet

Lázár János: tovább erősítik a határőrizetet

Lázár János: tovább erősítik a határőrizetet

2017. február 28., kedd
Lázár János: tovább erősítik a határőrizetet
Lázár János

Az illegális bevándorlókat nem szabad beengedni az országba, és mivel a tavasz és a nyár hozhat meglepetéseket, folyamatban van a rendőrség és a hadsereg megerősítése - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Makón.

A magyar kormány mindig azt tanácsolta Európának, hogy a határokat kerítéssel, jogi eszközökkel és élő erővel meg kell védeni - mondta Lázár János egy iskolában tartott lakossági fórumán mintegy száz ember előtt. Hozzátette: volt olyan nap, amikor tízezer rendőr és katona szolgált a határon. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, a tavasz és a nyár hozhat meglepetéseket, ezért folyamatban van a rendőrség és a hadsereg megerősítése. A kormány döntött arról, hogy a magyar-szerb határon második kerítés épül. A román határon nincs szükség kerítésre, de a tervek készek, az alapanyag és a szükséges források rendelkezésre állnak, ha a helyzet rosszabbra fordulna - közölte a politikus.

Lázár János

kitért arra, hogy a tervezett új szabályok szerint a jövőben ha egy migránst az ország területén bárhol elfognak, visszaviszik a határra, és ott kell tartózkodnia, amíg jogerősen el nem bírálják a menedékkérelmét. Jelenleg 580 migráns van az országban, ők is visszakerülnek majd a határra, ahol konténerekben várhatják ki a döntést. Nyugat-Európából - elsősorban Svédországból és Németországból - 2015-ben oda érkezett bevándorlók közül 30 ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra - mondta a miniszter, aki szerint ez a következő hónapokban komoly vitát vált majd ki. A kormány mindent elkövet, hogy ezeket az embereket ne kelljen befogadni, hiszen nem Magyarországon, hanem Görögországban léptek az unió területére - hangsúlyozta a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.