Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: sokat tanult a felkészülési időszak alatt a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeol_szeged_2011_13_gs

Hétvégén elrajtol az NB II tavaszi idénye, amelyet a Szeged 2011-Grosics Akadémia a nyolcadik helyről várhat. A törökországi edzőtáborral hangoló együttes keretében nem volt nagy változás a télen, a 2017-es rajt előtt a csapat sportigazgatójával, Adem Kapic-al beszélgettünk.

Január kilencedikén ért véget a szabadság a Szeged 2011-Grosics Akadémia játékosai számára. Germán Tamásék felkészülését – akárcsak tavaly – egy tíznapos, törökországi edzőtábor színesítette, a Belekben eltöltött időszak alatt román, azeri és kazah élvonalbeli együttesek ellen gyakorolt a csapat. Hazatérve három edzőmeccset vívtak Klausz László tanítványai, a Hódmezővásárhely, a Szolnok és a Politechnika Temesvár ellen, vasárnap azonban már éles bajnoki vár a csapatra a Cigánd ellenében. Mint azt portálunknak Adem Kapic, a Szeged-Grosics sportigazgatója a felkészülési időszakot összegezve elmondta, szembetűnő volt, ahogy a játékosok már a felkészülés kezdetére megérkeztek, látszott, ahogy aktívan töltötték a pihenőidejüket. „Sokat analizáltuk az őszi szereplést, hogy miben léphetnénk előre a tavasszal. Nagyon hasznos volt a Törökországban eltöltött tíznapos edzőtábor, lehetett látni a fejlődést a csapaton. Erős csapatokkal tudtunk játszani, jó arcát mutatta a csapatunk, a meccseken pedig le lehetett mérni azt, hogy hol is tartunk a nemzetközi futballhoz képest. Az eredmény ugyan nem a legjobban fest, de egy olyan képet kaptunk a csapatunkról, aminek tükrében biztosan tudunk fejlődni, sokat tanulhattunk a Belekben lejátszott meccsekből. Ezek a dolgok már tükröződtek a hazai edzőmérkőzéseken is. Pozitívan összegezném a mögöttünk hagyott időszakot, úgy vélem, sikerült előrelépnünk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Adem Kapic.

A keretben nem volt nagy mozgás a télen: csupán a kapus Szemerédi Norbert érkezett, míg a távozók oldalán Czirok József szerepel. A Dorogról érkezett játékossal együtt így három kapussal vághat neki a tavasznak a Szeged-Grosics, aminek kapcsán Adem Kapic úgy fogalmazott, már a nyáron is szerették volna, ha három kapusa lett volna a csapatnak, ám akkor ezt nem sikerült megoldani. „A mi klubunknál inkább látom reálisnak és járható útnak azt, hogy a fiatal tehetségek felé nyúljunk, mint sem hogy igazoljunk. Ősszel csak két kapusunk volt, ez pedig veszélyt hordozott magában egy esetleges sérülés miatt. Egészséges versenyhelyzet alakult ki ezen a poszton, és nem kell félnünk attól, ha történik valami baj a kapusoknál. Van egy tapasztalt kapusunk Szántai Levente személyében, aki kiváló játékos és ember is. Molnár Péter egy fiatal kapus, aki akar még tanulni, ha így folytatja, mint ebben a fél szezonban, akkor nagy erősítés lesz számunkra. Szemerédi Norbert is ezt a vonalat képviseli, egy képzett kapusról van szó, akinek másodosztályú tapasztalata is van, hosszútávon megoldott a kapusposzt ezzel nálunk. Mindkét fiatal hálóőrünkben sok van, szeretnek dolgozni, motiváltan is teszik ezt, úgy látom, így tudunk előrelépni. Van egy idősebb kapusunk, mint Buffon a Juventusban, mögötte pedig két, sikerre éhes fiatal kapus áll harcra készen” – nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban a Szeged-Grosics sportigazgatója.

Szemerédi Norbert mellett egy új játékossal bővültek Klausz László lehetőségei, hiszen a fiatal Kasuba Dániel profi szerződést kötött a klubbal. Adem Kapic kifejtette, a saját filozófiájuk az, hogy támogassuk a fiatal, tehetséges játékosokat, így profi szerződést kaphatott Kasuba Dániel is. „Mellette Molnár János és Manga Milán is nagyon jól szerepelt az edzőtáborban. Előbbi szerződést is kaphat, de úgy láttuk, hogy jobb lesz, ha marad az utánpótlásban, mert ha leigazolnánk, akkor nem játszhatna az utánpótlás bajnokságokban. Jelenleg kilenc saját nevelésű labdarúgónk van a felnőtt keretben, ezt három év alatt értük el. Ez egy nagyon rövid idő, és még nem is számolom azokat, akikkel szintén profi szerződést kötöttünk, de távoztak tőlünk. Sok időt töltünk a tehetségekkel, akik közül nem biztos, hogy a legjobbak kerülnek hozzánk, de mi lehetőséget biztosítunk nekik. Tavasszal az a célunk, hogy magasabb szintre vigyük a fiatal játékosainkat. A legtöbbjüknél nem látni a különbséget az edzésen az idősebb társaikhoz képest: a törökországi meccsek alatt rengeteget fejlődhettek fejben, önbizalmat szerezhettek más országok élvonalbeli csapatai ellen. A hétköznapokon mutatott hozzáállásuk és munkájuk után megérdemlik a játékot a hétvégén, akár még többet is, mint amennyit a pályán tölthetnek” – válaszolta Adem Kapic, aki a tavaszi rajt és célok kapcsán kifejtette, a legfontosabb, hogy a játékosok fejlődjenek, ha ez megvan, akkor jönnek majd a pontok is, pusztán az eredmény a nélkül, hogy fejlődtek volna a futballisták, nem sokat ér. „Ennek mentén próbáljuk nevelni a fiatal játékosainkat, nem csak jól kell tudni játszani és sok pontot kell szerezni, hanem győztes karakterű emberekből is kell állnia a csapatnak. Biztos, hogy nem lesz egyszerű a szombati meccs, mindenki tanult az őszből, erősített, ráadásul a pályák sem lesznek jó állapotban az első pár fordulóban. A fejlődés tekintetében elégedett voltunk az ősszel, még ha az eredménye ennek most el is maradt. Biztos vagyok benne, ha így folytatjuk, akkor jönni fognak a pontok is” – zárta Adem Kapic.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Fantasztikus MOL-PICK-siker a Barca ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A katalán sztárcsapat ellen a legjobbjára lesz szüksége Balogh Zsoltéknak, ha nem akarnak újabb vereséget szenvedni hazai pályán.

Tovább olvasom

Sport

Vízilabda: súlyos szegedi vereség az Acélvárosban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem tudta megállítani a Miskolcot a ContiTech Szeged, amely 9 kapott gól után talált be először.

Tovább olvasom

Bulvár

A szegedi Nagy Péter tizenharmadszor is bajnok lehet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi ólomsúlyú biztos esélyese kategóriájának. Hajrá!

Tovább olvasom

Aktuál