Közélet

Közeleg a létesítő okiratok módosítására nyitva álló határidő vége

Közeleg a létesítő okiratok módosítására nyitva álló határidő vége

2017. február 15., szerda
Közeleg a létesítő okiratok módosítására nyitva álló határidő vége

A Polgári Törvénykönyv kötelezővé teszi a törzstőke felemelését legalább 3 millió Ft-ra azon korlátolt felelősségű társaságok számára, amelyek a törzstőkéje nem éri el ezt az értéket. A taggyűlés a törzstőke felemelése helyett dönthet a társaság átalakulásáról is vagy megszüntetéséről is.

Azokat a változásbejegyzési kérelmeket, amelyek kizárólag az új, Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénynek (a továbbiakban: Ptk.) megfelelő törzstőkeemelés bejegyeztetésére irányulnak illeték és közzétételi díj befizetése nélkül, azaz ingyenesen lehet benyújtani a cégbíróságra – természetesen jogi képviselő közreműködésével, elektronikus úton. A cégformára előírt kötelező módosítás végső törvényi határideje 2017. március 15., tehát legkésőbb 2017. április 14-ig kell a változás-bejegyzési kérelmet előterjeszteni az illetékes cégbíróságon. Ha a társaság átalakulásról dönt, a kérelmet 2017. május 14-ig kell előterjeszteni. Kérjük, hogy az érintett korlátolt felelősségű társaság minél előbb forduljanak jogi képviselőhöz (ügyvéd, jogtanácsos, közjegyző), hozzák meg a szükséges döntést és nyújtsák be változás-bejegyzési kérelmüket, ne várjanak az utolsó pillanatig. Azok ellen a korlátolt felelősségű társaságok ellen, amelyek nem teljesítik a törvényi előírást, a cégbíróságok törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.