Sport

Kézilabda: ráijesztett a Gyöngyös a MOL-Pick Szegedre, de a vége sima lett + FOTÓK

Kézilabda: ráijesztett a Gyöngyös a MOL-Pick Szegedre, de a vége sima lett + FOTÓK

2017. február 14., kedd
Kézilabda: ráijesztett a Gyöngyös a MOL-Pick Szegedre, de a vége sima lett + FOTÓK
pick-gyongyos008kf

A második játékrészben az egyenlítésért is támadhatott a Gyöngyös, ám ezután megrázta magát a MOL-Pick Szeged és győzelemmel hangolt a Vardar elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.

A tabella tizenegyedik helyén tanyázó Gyöngyös látogatott a Tisza-partra kedd este a férfi kézilabda első osztály 16. fordulójában, ahhoz a MOL-Pick Szegedhez, amelyikre nagyon fontos feladat vár hétvégén: a Bajnokok Ligájában a Vardar Szkopje utazik Szegedre. Ennek tükrében vágott neki a mérkőzésnek

Juan Carlos Pastor

együttese, a vezetőedző elmondta előzetesen, hogy szeretne majd a csapatától olyan figurákat is látni amelyek a Vardar legyőzéséhez hozzásegíthetik őket. 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd zsinórban négy szegedi találat született vendég válasz nélkül.

Sierra

jól védett a szegedi kapuban, a Pick pedig folyamatosan húzott el ellenfelétől.

Bodó

góljával már 14-7-re vezetett a hazai gárda, amikor

Debre Viktor

, a gyöngyösiek vezetőedzője időt kért, csapatától pedig több mozgást és gyorsabb támadásokat. Az időkérés meg is hozta az eredményt, a félidő végére újra három gólra zárkóztak a vendégek, ebben pedig nagy szerepet játszott

Holló Márk

kapus, aki több bravúros védést is bemutatott, meccsben tartva ezzel csapatát. A szünetre ötgólos szegedi előnnyel vonultak a csapatok, a második félidőre pedig kapust cserélt Juan Carlos Pastor,

Marin Sego

váltotta Sierrát, ám közel sem tudott annyit hozzátenni a csapat teljesítményéhez mint a spanyol, a Gyöngyös pedig lendületesen kezdte a második félidőt. Olyannyira, hogy három és fél perc leforgása alatt egygólosra faragták hátrányukat, sőt

Jonas Källman

kiállítása után emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért is 19-18-nál. Ez ébresztőt fújt a szegedi oldalon és a hazaiak gyorsan visszaállították a megnyugtató különbséget, végül kilenc góllal nyerték meg az összecsapást. A Gyöngyös jól tartotta magát, néha meg is tudta lepni esélyesebb ellenfelét és talán a végső különbség is túlzó kissé a mérkőzés képe alapján.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló

MOL-Pick Szeged - B. Braun Gyöngyös 36-27 (18-13)

Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Bán, Szloska.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric 4, Balogh 5/5, Skube 1, Bánhidi 5, Gorbok 6, Källman 1. Csere: Sego (kapus), Zubai, Buntic 5, Gaber 2, Blazevic 1, Bodó 4, Sunajko, Obranovic, Pedro 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Gyöngyös:

Holló - Országh 1, Reznicek 6/1, Hegedüs 5, Becsirovics, Juhász K. 1, Kovacsics 2. Csere: Duris 5, Lele 1, M. Mikita 3, Urbán 1, Németh T. 2, Loncar 1.

Vezetőedző:

Debre Viktor.

Kiállítás:

4 perc ill. 0 perc

Hétméteres:

5/5 ill. 1/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.