Kultúra

Indul a kistérség nagy ifjúsági projektje Bordányban

Indul a kistérség nagy ifjúsági projektje Bordányban

2017. február 17., péntek
Indul a kistérség nagy ifjúsági projektje Bordányban
bordany

A térségben élő fiatalok bevonásával mind helyben, mind a térségben ifjúsági programok, rendezvények valósulnak majd meg.

A Kulturális és Szabadidős Egyesület sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen meghirdetett, az ifjúság közösségi aktivitását elősegítő programok megvalósítását támogató felhívására. A MORAJLÁS – Új ifjúsági közösségek és programok a horizonton címet viselő projekt a homokháti kistérség ifjúsági önkormányzatainak, ifjú- sági referenseinek és civil szervezeteinek több mint egy évtizedes együttműködésének szakmai tapasztalataira épül. A térségben élő fiatalok bevonásával mind helyben, mind a térségben ifjúsági programok, rendezvények valósulnak majd meg. A projekt célja a különböző települések fiatalja közötti párbeszéd, közös gondolkodás, és értékteremtő cselekvés ösztönzése. Az ifjúsági program 38 hónapja során 10 település 12 ifjúságsegítője menedzseli azokat a helyi, minimum 10 fős ifjúsági közösségeket, amelyeknek számos, a településeken zajló programot kell majd megszervezniük. Kiemelt feladat a térségben egyedülálló módon megalakított és azóta is működő Homokháti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatok együttműködésének újraszervezése, megerősítése az általuk szervezett térségi találkozók, illetve az ezekre épülő szabadidős rendezvények által. A csatlakozó fiatalok saját elképzeléseik alapján, közös együttműködésben minden évben megszerveznek egy-egy térségi ifjúsági összművészeti kisfesztivált is, amely ugyancsak formabontó a maga nemében. A homokháti kistérség 12 településén ifjúsági klubok indítása, működésük támogatása is prioritás. Szeretnének minél több 12-25 év közötti fiatalt bevonni a három évig zajló programba annak érdekében, hogy minél többen érezzék még inkább magukénak a térséget, a Mórahalmi Járást. Ha olyan fiatal vagy, aki szeretné segíteni, támogatni, vagy befolyásolni a településeden élő fiatalok közösségeit esetleg a későbbiekben ifjúságsegítőként szeretnél majd dolgozni, írj egy bemutatkozó e-mailt a következő email címre: biip@bordanynet.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.