Sport

Íjászat: szegedi aranyak az Országos Bajnokságon

Íjászat: szegedi aranyak az Országos Bajnokságon

2017. február 14., kedd
Íjászat: szegedi aranyak az Országos Bajnokságon
olimpiai íjászok

A FEHOVA kiállítás adott helyet a Magyar Íjász Szövetség minden szakágában megrendezett teremíjász Országos Bajnokságának. A több napon keresztül zajló versenyek a 3D, a tradicionális, az IFAA versenyrendszer és a WA pálya íjászok is terem országos bajnokot hirdettek.

Szegedről három olimpiai reflexíjas versenyző indult WA teremversenyen (az olimpiáról jól ismert World Archery versenyrendszer). Az UTC színeiben induló

Banda Árpád

, felnőtt olimpiai kategóriában a rangsorolóban 17 körrel, magabiztosan vezette a mezőnyt. A kiesős küzdelmekben is szinte csak 10-est lövő íjász első meccsét 6-0-ra, másodikat 7-1-re, az aranydöntőben szintén 6-0-ra verte ellenfelét és megszerezte újabb országos bajnoki címét. Az UTC-ÍSE versenyzője Hőhn Gréta olimpiai ifjúsági versenyző felnőtt női korcsoportban indult. A fiatal szegedi íjász az első országos bajnokságán az előkelő harmadik helyen rangsorolt. Szoros kiesős párbajokat lőve (6-0, 4-6, 6-4) megtartotta harmadik helyét és felállhatott a dobogó harmadik fokára, bronzérmet szerezve.

Olasz Dániel Péter

kadett olimpiai versenyző a 8. helyen végzett. Az IFAA versenyrendszerben megrendezett viadalon

Dr. Paczona Róbert

barebow (húrmértékes) kategóriában ezüstérmet szerzett. Történelmi kategóriában

Gyarmati Gábor

senior íjász 1. helyen végzett országos bajnoki címet szerezve, míg

Barna Andrea

felnőtt női korcsoportban 5. helyen zárt a népes mezőnyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.