Közélet

Futónap a Bocskai-dandárnál + FOTÓK

Futónap a Bocskai-dandárnál + FOTÓK

2017. február 17., péntek
Futónap a Bocskai-dandárnál + FOTÓK
bocskai_futonap_004

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi katonái is csatlakoztak a Nemzetközi Katonai Sporttanács futónapjához február 17-én.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie − CISM) mint 2006 óta minden évben idén is megrendezte hagyományos, CISM Run Day elnevezésű futóversenyét a CISM tagországok részvételével, amelyhez ebben ez évben másodszor csatlakoztak a Magyar Honvédség katonái. A futásra a hideg idő - Debrecenben -3 fok volt a kezdéskor - és az alakulat határvédelmi feladatban való leterheltsége ellenére is a két helyőrségben összesen közel ötvenen jelentkeztek. A sporttiszt iránymutatásával megtartott bemelegítéseket követően a résztvevők nekivágtak az előre kijelölt útvonalnak. A futásnál nem volt időkorlát meghatározva, ezért mindenki a saját tempójával teljesítette az 5600 méteres távot, ami a folyamatos sportfoglalkozásoknak köszönhetően senkinek sem jelentett nagyobb kihívást. Az esemény végén, a levezető nyújtógyakorlatokat követően a CISM Run Day futónapot teljesítők egy névre szóló emléklapot kaptak és folytatták a feladataikat. A Nemzetközi Katonai Sporttanács elnevezésű kezdeményezés 1948-ban született meg Franciaországban, alapítója Henri Debrus volt, aki francia, belga, holland, dán és luxemburgi katonák bevonásával hozta létre a „Counsil International du Sport Militarie” nevű szervezetet azzal a céllal, hogy a világháborúkat követően a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.