Közélet

Fidesz: a rezsicsökkentés megvédése a következő időszak egyik fő feladata

Fidesz: a rezsicsökkentés megvédése a következő időszak egyik fő feladata

2017. február 22., szerda
Fidesz: a rezsicsökkentés megvédése a következő időszak egyik fő feladata

A rezsicsökkentés brüsszeli és magyarországi támadásoktól megvédését nevezte az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladatának Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az országgyűlési képviselő felidézte:

Orbán Viktor

miniszterelnök évértékelőjében és hétfői parlamenti felszólalásában is öt olyan veszélyforrást sorolt fel, amellyel Magyarországnak szembe kell néznie az idén, és amelyekről nemzeti konzultáció kezdődik. Brüsszel ezekben a kérdésekben megpróbálja elvonni az ország szuverenitását, ha kell, európai uniós eszközökkel befolyásolnak, ha kell, akkor "

Soros György

mögé bújó (...) ügynökszervezetekkel", amelyek "elvégzik a piszkos munkát" Magyarországon - fogalmazott

Németh Szilárd

. Az egyik Brüsszelből fenyegető veszély a rezsicsökkentés megtiltása - folytatta -, a kormányoldal azonban készen áll arra, hogy megvédje a rezsicsökkentést, ahogyan arra már többször is szükség volt. A lakossági energiaárak megállapítására vonatkozó jogot Magyarországon a kormány és a parlament gyakorolja különböző szervezeteken keresztül - rögzítette. A fideszes politikus a rezsicsökkentés eredményei között említette a családoknál maradó évi átlag 170 ezer forintot, az EU-s szinten is a legalacsonyabbak közé tartozó villany-, gáz- és távhőárat, a rezsitartozások jelentős - több tízmilliárd forintos - csökkenését, a fizetési hajlandóság emelkedését, valamint a szolgáltatásból kikapcsolt fogyasztók számának mérséklődését. Azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Idők szerdai cikke szerint

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke hagyta jóvá egy - lapértesülések szerint körözött - német fegyverkereskedő parlamenti beléptetését, Németh Szilárd azt mondta: egyre több a zűrös ügy a Jobbik körül. Hozzátette, érdeklődni fog a témában, amely szerinte "megérdemel" egy kérdést a nemzetbiztonsági bizottságnál. A politikus kérdésre "oltári nagy hazugságnak" nevezte azt az előző napi cikket, amely arról szólt, hogy Ukrajnában csalók tömegesen kapnak hamis magyar személyazonosságot és így schengeni vízumot. Szerinte "a kárpátaljai magyarokra akarják ezt az egészet fogni", amit a leghatározottabban visszautasított. Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet szerdán közzétett éves jelentését - amelyben a Magyarországról szóló rész legsúlyosabb megállapításai a menekültekkel és a menedékkérőkkel kapcsolatosak - Németh Szilárd úgy kommentálta: az AI "Soros György szoknyája mögött van (...), onnan bújik elő". Az "ügynökszervezet" migránspárti, minden megnyilvánulásával törvénysértésre biztatja a migránsokat - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.