Közélet

Évértékelő közgyűlést tartott a Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület

Évértékelő közgyűlést tartott a Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület

2017. február 13., hétfő
Évértékelő közgyűlést tartott a Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület

A Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület február 10-én tartotta évértékelő közgyűlését, amelyen a tagság teljes létszámmal megjelent. Az egyesület fennállásának huszadik évfordulóját is megünnepelték.

A közgyűlést

Jakus István

elnök köszöntője nyitotta meg. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével

Batiz István

a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke,

Köles Attila

rendőr alezredes, Mórahalom város Rendőrőrs-vezetője,

Pap Sándor

Pusztamérges polgármestere és

Bakos László

rendőr főtőrzszászlós körzeti megbízott. Megválasztották a közgyűlés jegyzőkönyvvezetőjét és a jegyzőkönyv-hitelesítőket, majd elfogadták a napirendi pontokat. Elsőként az elnöki beszámoló következett, amit Jakus István elnök terjesztett a közgyűlés elé. Kiemelte, hogy a tagság nagyon aktív és ez megmutatkozik a teljesítményekben is. Részletesen ismertette az egyesület 2016-os tevékenységét. Külön kiemelte, hogy nagyon fontos volt a tanév kezdetén az iskola környékén a közös szolgálat ellátása, valamint a községi rendezvények biztosítása, valamint a kegyeleti ünnepkor a temető és környékén töltött szolgálatok, amit a lakosság is megköszönt. Kiemelte azt is, hogy 2016-ban nyolc bűncselekmény történt Pusztamérgesen, ez a szám 2015-ben még tizennyolc volt. Ezután Pap Sándor polgármester kért szót. Kiemelte, hogy nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladatvállalását, amivel nagyban hozzájárultak a község lakosságának közbiztonság érzetének javításához. A polgármester hozzászólásában elmondta, hogy a falu ma már nem tudja nélkülözni a polgárőrség munkáját. Örömét fejezte ki továbbá, hogy a község területén egy jól szervezet közösség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében megköszönte a polgárőrök munkáját. Ezután Batiz István, a megyei elnök ismertette gondolatait. Kiemelte, nagyon örül annak, hogy az egyesület kiemelten jól működik, példaértékű az a kapcsolati rendszer, melyet az egyesület kiépített a társszervekkel és a település lakóival a közbiztonság érdekében. Megköszönte a polgárőrök 2016-ban végzett munkáját és sok sikert kívánt a 2017-es feladatok megoldásához, végül Húsz Éves Szolgálatért emléklapot adott át a tíz alapító tagnak. Köles Attila, a rendőrőrs vezetője elismerően szólt az egyesület tevékenységéről, megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését és elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását a helyi rendőrökkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.