Egyetem

Emléktáblát avattak Kossuth Zsuzsanna születésének kétszázadik évfordulóján

Emléktáblát avattak Kossuth Zsuzsanna születésének kétszázadik évfordulóján

2017. február 23., csütörtök
Emléktáblát avattak Kossuth Zsuzsanna születésének kétszázadik évfordulóján
astellasdij_orvos

Magyarország első főápolójának születése kétszázadik évfordulója alkalmából, a Magyar Ápolók Napján közösen avatott emléktáblát a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és a Magyar Ápolási Egyesület az SZTE Petri Gábor Klinikai Tömb aulájában.

Kossuth Zsuzsanna

születésnapja kiemelt dátum a magyar egészségügyi szakdolgozói hivatást gyakorlók életében, e napon ünnepelik a Magyar Ápolók Napját. Az idei alkalom azért is különleges, mert 200 éve született Magyarország első főápolója. A Szegedi Tudományegyetem

Szent-Györgyi Albert

Klinikai Központja a bicentenáriumon eltért a korábbi hagyományoktól a Klinikai Központ központi ünnepségét ezúttal a

Petri Gábor

Klinikai Tömbben rendezte meg, ahol felavatták Kossuth Zsuzsanna emléktábláját, ezzel is tisztelegve minden egészségügyi szakdolgozó előtt. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakdolgozók iránti elkötelezettségét tanúsítja az is, hogy az emléktáblát a Klinikai Központ a Magyar Ápolási Egyesülettel közösen avatta. A Magyar Ápolási Egyesület hazánk legnagyobb egészségügyben működő civil szervezete, amely 1999. óta tevékenykedik Kossuth Zsuzsanna emlékének és eszmeiségének megőrzéséért és megismertetéséért. A rendezvényen az SZTE egészségügyi szakdolgozóinak képviseletében megjelenteket az egyetem orvos- és egészségtudományi karainak képviselői köszöntötték, majd az emléktáblát állító szervezetek nevében

Lázár György

, a Klinikai Központ általános elnökhelyettese, és

Bugarszki Miklós

, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke mondta el ünnepi gondolatait az emléktábla felavatása és megkoszorúzása előtt. Az emlékévben további programok is lesznek: a Klinikai Központ az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karral együtt szervezi a „Kossuth Zsuzsanna emlékév - 2017. Szeged” című rendezvénysorozatot, amelyben minden hónapban a Klinikai Központ egy-egy szakterülete mutatkozik be. Az érdeklődők megismerkedhetnek a legjelentősebb, legérdekesebb fejlesztésekkel, és nyílt napon ellátogathatnak az egyes klinikákra is. Az előadások, ápolásszakmai rendezvények többsége a laikusok érdeklődésére is számít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.