Közélet

Előzetesben az erőszakkal igazságot tevő ópusztaszeri férfiak

Előzetesben az erőszakkal igazságot tevő ópusztaszeri férfiak

2017. február 27., hétfő
Előzetesben az erőszakkal igazságot tevő ópusztaszeri férfiak

A Csongrád Megyei Főügyészség ügyeleti tevékenysége során előzetes letartóztatását indítványozta annak a két ópusztaszeri férfinak, akik egy sérelmükre vagyon elleni bűncselekményt elkövető férfin kívántak elégtételt venni.

A gyanú szerint a két ópusztaszeri férfi két további társával február 22-én késő este jelent meg ittas állapotban egy balástyai tanyaingatlannál. A gyanúsítottak célja az volt, hogy az ott lakó férfit felelősségre vonják egy a gyanúsítottak sérelmére elkövetett lopás miatt. Mivel a férfi nem nyitott ajtót, ezért az udvarból elkezdték kitolni a sértett motorkerékpárját, mivel azt megfelelő ellenértéknek tartották az eltulajdonított horgászfelszerelések miatt. A házban lakó férfi ezt észlelve az ingatlanból kilépett és gázsprayval lefújta a gyanúsítottakat, akik ezt követően a házba visszamenekülő sértettet elfogták, több alkalommal, ököllel fejen, illetőleg felsőtesten ütötték, illetőleg rugdosták, de miután a sértettnek sikerült mégis a házba bemenekülnie, az ablakot is beütötték. Miután a sértett továbbra sem jött ki az ingatlanból, a gyanúsítottak fogták a motorkerékpárt és közösen eltolták a helyszínről. A gyanúsítottak azért, hogy jogosnak vélt vagyoni igényüknek érvényt szerezzenek, a sértettet arra kényszerítették, hogy eltűrje a tulajdonát képező motorkerékpár elvitelét. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az önbíráskodás bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a nyomozási bíró előtt. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra. A végzés nem emelkedett jogerőre, figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.