Közélet

Bordány a közeljövőben még zöldebb faluvá válhat

Bordány a közeljövőben még zöldebb faluvá válhat

2017. február 27., hétfő
Bordány a közeljövőben még zöldebb faluvá válhat
bordany_zoldfalu

Az FBH-NP Nonprofit Kft. márciusban megkezdi a biológiailag lebomló hulladék díjmentes begyűjtését Bordány Nagyközség területén is.

A hideg hónapokban havonta, a melegebb hónapokban kéthetente szervezik meg a gyűjtést. A hulladékot a társaság által folyamatosan biztosított biológiailag lebomló zsákban kell majd kihelyezni a házak elé, a faágakat, gallyakat kévébe kötve tegyék majd a zsák mellé. A zsákokat a következő sárga zsákos gyűjtés során dobják be a postaládákba, egy háztartás kezdő készletként 2 zsákot kap, ezek helyett ad majd mindig újat a szolgáltató a szállítás során. A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben udvarokban és konyhában keletkező minden szervesanyag-tartalmú hulladék elszállítása valósul meg. Az átlátszó, zöld feliratos zsákokat hamarosan megkapják a háztartások. Ezekbe a zsákokba a vágott füvet, virágot, falevelet, lágyszárú növényeket, kezeletlen kéreg darabokat, a háztartásban keletkezett konyhai és élelmiszer maradékot, fűrészport, fa forgácsot, száraz szalmát kell elhelyezni. Ugyancsak a zsákba kerülhetnek a zöldség- és gyümölcs maradványok, a kávézacc, tealevelek, tojáshéj és egyéb növényi származékok is. Maximum 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű kötegekben, kévébe kötve kell kihelyezni a gallyakat, faágakat fanyesedékeket, amelyből egy alkalommal maximum 0,5 köbméternyit szállítanak majd el a ház elől. A hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. A bordányi begyűjtési napok a következők: március 21., április 18., május 2.,16. és 30., június 13., 27., július 11., 25., augusztus 8., 22., szeptember 5., 19., október 3., 17., november 14. és december 18. A biológiailag lebomló hulladék gyűjtése során ne helyezzenek ki állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.