Közélet

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma a templomokban

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma a templomokban

2017. február 26., vasárnap
A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma a templomokban

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

"Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik" a katolikus egyház "oktatási-nevelési szolgálatának támogatását" - írták. Magyarországon 289 katolikus intézmény 636 tagintézménnyel van jelen a közoktatásban. Az idei tanévben 143 óvodát, 232 általános iskolát, 92 gimnáziumot, 29 szakközépiskolát, 51 szakgimnáziumot, 55 kollégiumot és 34 alapfokú művészeti iskolát tart fenn 16 egyházmegye, 27 szerzetesrend és 3 egyéb egyházi szervezet - olvasható az MKPK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.