Közélet

Szelényi Zsuzsanna Szegeden: Putyin látogatása nyomásgyakorlás

Szelényi Zsuzsanna Szegeden: Putyin látogatása nyomásgyakorlás

2017. január 30., hétfő
Szelényi Zsuzsanna Szegeden: Putyin látogatása nyomásgyakorlás
egyutt_sajttaj001kf

Az, hogy Vlagyimir Putyin újabb tesz látogatás Orbán Viktor miniszterelnöknél, Szelényi Zsuzsanna szerint nyomásgyakorlás. Az Együtt országgyűlési képviselője szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, az Orbán-kormány alatt tanúsított újkeletű barátság érthetetlen, Magyarországnak óvatosabbnak kellene lennie Oroszországgal szemben.

Oroszország évek óta hangoztatja gazdasági hatalmi terjeszkedését, nem riad vissza a háborús agressziótól sem - mondta

Szelényi Zsuzsanna

hétfői szegedi sajtótájékoztatóján. Szerinte

Putyin

energetikai politikáján keresztül próbál nyomást gyakorolni a tőle függő európai államokra. "Ennek semmi köze ahhoz, milyen módon kereskedünk két oldalú módon, mint ahogyan azt a magyar kormány állítja, ezért nagyon aggasztónak találjuk, ahogyan a magyar kormány képviselője,

Szijjártó Péte

r pár napja az európai szankciós politika fellazításárát felvetette" - folytatta. Az Együtt országgyűlési képviselője szerint Magyarországra nincs nagy hatással a kereskedelmi visszaesés, a külügyminiszter erre vonatkozó adatait pontatlannak találja.

egyutt_sajttaj002kf

Sajtótájékoztatóján felidézte az Orbán Viktor

szegedi látogatásán

bejelentett projekteket. Úgy véli, a beruházások mögött sok a bizonytalanság, azt pedig kifogásolta, hogy a támogatás hogyanjáról és feltételeiről nem esett szó. Azzal zárta, a legfontosabb, hogy a szegediek igényeinek megfelelő beruházások szülessenek a részben uniós, részben állami pénzből. Az Együtt sajtótájékoztatóján aggodalmát fejezte ki Putyin látogatása kapcsán

Hajdu Nóra

, az Együtt elnökségi tagja is. Felhívta a figyelmet, február 2-án tiltakozásképpen füttykoncerttel jelzik nemtetszésüket, még annak ellenére is, hogy érvényes területfoglalási engedélyük ellenére a TEK műveleti területté nyilvánította a fővárosi Kossuth teret. Haju Orbán Viktor tanítómesterének nevezte Putyint, kinek gyakorlata most főleg a civil szervezeteken csapódik le. Szerinte Magyarországnak mint uniós tagállamnak Putyin látogatásán a Krím, a kelet-ukrajnai harcok, illetve más EU-tagállamokat érintő témák felől kellene érdeklődnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.