Bulvár

Szegedi Ridikül Klub: Becsüljük a meglévőt, ne vágyjunk mindig többre + FOTÓK

Szegedi Ridikül Klub: Becsüljük a meglévőt, ne vágyjunk mindig többre + FOTÓK

2017. január 27., péntek
Szegedi Ridikül Klub: Becsüljük a meglévőt, ne vágyjunk mindig többre + FOTÓK
ridikul_klub001kf

Egész évre fogadalmat tenni nagy vállalás, ezért a Ridikül Klub csütörtöki vendégei inkább az apró tervekben és a gyakori számvetésben hisznek. A második szegedi klubesten Mikulán Rita sportorvos, Hegedűs Tünde művészeti vezető, valamint Matics Henrietta edző vallottak az új esztendőre vonatkozó kívánságaikról. Beszélgetésükhöz Jakab Tamás színész is csatlakozott, aki elárulta, azért nem tesz újévi fogadalmat, mert az élet eddig mindig felülírta elképzeléseit.

Második alkalommal invitálták a hölgyeket a Tisza Lajos Közéleti Egyesület szegedi Ridikül Klubjába, a Lobby Caféba, ahol ezúttal az újévi fogadalmak, és azok komolysága volt a téma. A csütörtöki beszélgetésen

Mikulás Rita

sportorvos, egyetemi adjunktus;

Hegedűs Tünde

, a kávézó művészeti vezetője, illetve

Matics Henrietta

edző,

Vladan Matics

kézilabdázó felesége vett részt. Többek között szó esett arról, mennyire lehet manapság komolyan venni a hirtelen felindulásból tett ígéreteket, s mi mindenért adóznak legnagyobb hálával a mindennapokban. Ahogyan azt a

Dióssy Klári

vezette Ridikül című műsor követői már megszokhatták, a beszélgetéshez mindig egy meglepetés férfivendég is csatlakozik, ő ezúttal

Jakab Tamás

Jászai Mari-díjas színművész volt. Az apró örömök teszik teljessé az életet, ebben a klubvendégek mind egyetértettek, amikor Dióssy Klári arról faggatta őket, milyen sikerekkel zárták a 2016-os évet. A műsorvezető elárulta, számára az esküvője hozta meg a legnagyobb boldogságot. Mikulán Rita is egy személyes hírrel kezdte, fia ugyanis befejezte közgazdász tanulmányait és már állást is talált. Matics Henrietta arra a legbüszkébb, hogy tavaly beindíthatta saját fitneszszalonját, s végre megvehették az első családi házukat. Hegedűs Tünde művészeti projektjeinek sikereit az első unoka érkezése koronázta meg, míg Jakab Tamás szerényen csak annyit közölt, ő a temérdek szövegkönyv betanulására a legbüszkébb.

ridikul_klub011kf

Az újévi, szilveszteri hagyományokat igazán egyikük sem ápolja, talán a Matics családban van némi nyoma a tradícióknak. Szerb férjével ugyanis minden december 31-ét a határon túl töltenek, ahol ilyenkor sok nyalánksággal megtömött csomagokkal ajándékozzák meg egymást a családtagok. A szerb karácsonyt azonban nem ünneplik, addigra ugyanis mindannyian kénytelenek visszarázódni a mindennapokba. A Jászai Mari-díjas színész véleménye, hogy nem érdemes újévi fogadalmakat tenni, mert az élet úgyis felülírja az elképzeléseket. Legalábbis eddig vele mindig ez történt. Amikor Veszprémbe szerződött, a régóta dédelgetett úszást volt kénytelen feladni elfoglaltságai rovására, a cigarettát pedig szintén nem azért tette le annak idején, mert új lappal akarta kezdeni az évet. Beismerte, a káros szenvedélyt sem sikerült örökre elhagynia, de bízik benne, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve újra leszokhat majd. Hegedűs Tünde hosszú és rövid távú terveket fogalmaz meg magának, ezért ha kudarcélmény éri, az apró elképzelések adnak neki erőt az újrakezdéshez. Mikulán Rita tervei folyamatosan alakulnak, de abban egyetért a Lobby Café művészeti vezetőjével, hogy a nagy lépések cselekvésre sarkallnak.

ridikul_klub029kf

A beszélgetés alatt fény derült arra is, mi valósult meg abból, amit a vendégek gyermekkorukban elképzeltek. Jakab Tamás első nekifutásra felvették a áhított színművészetire, szülei a visszaigazolásig nem is tudtak a jelentkezéséről. A sportorvosnő mindig is az egészségügyi pályát szerette volna megcélozni, szülei is erre az útra terelték, orvosnak szánták. Hegedűs Tünde kakukktojásnak érezte magát a vendégek között, őt ugyanis óva intették a művészeti pályától, így szerzett élelmiszeripari mérnök diplomát, s dolgozott bankárként is. Matics Henrietta keresve önmagát, majd bátyját követve, vendéglátó iskolában tanult, később talált rá szenvedélyére: a sportra. Dióssy Klári a beszélgetés végén, levonva a konklúziót azt mondta, vendégei egytől egyig a pozitív életszemlélet hívei, mindannyian annak örülnek, amely megadatott számukra. Mikulán Rita mindig igyekszik az élet szép oldalát látni, mert szerinte minden fejben dől el, az üres szavak pedig falra hányt borsóként tükröződnek. Hegedűs Tünde optimista embernek tartja magát, kinek kisugárzásából mások is erőt merítenek, ezért is szeretne fiatal tehetségek támogatásával foglalkozni. Jakab Tamás azt vallja, muszáj pozitívan gondolkodnia, mert az előadás nem áll meg akkor sem, ha ő éppen nincs jó kedvében. Bevallotta, a drámai szerepek mindig megviselik, ezeket az öltözőben igyekszik feldolgozni. Szerinte meg kell becsülni a mindennapokat. Matics Henrietta összegezve azt mondta, ő 2016 végén is csak annyit kért, 2017 legalább ugyanolyan jó legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.