Egyetem

Solti Péter a Klebelsberg Központ új vezetője

Solti Péter a Klebelsberg Központ új vezetője

2017. január 9., hétfő
Solti Péter a Klebelsberg Központ új vezetője

Az emberi erőforrások minisztere január 16-ával Solti Pétert, az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztost bízza meg a Klebelsberg Központ elnöki feladatainak ellátásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn közleményben az MTI-vel.

A központ szakmai elnökhelyettese

Hajnal Gabriella

lesz, a pénzügyi feladatok elvégzését a szervezet gazdasági elnökhelyettese, Kotán Attila irányítja a továbbiakban is. Az Emmi oktatásért felelős államtitkársága egyben köszönetet mondott a szervezet pénzügyi konszolidációjának, valamint az új szervezet kialakításának végrehajtásával megbízott

Pölöskei Gáborné

és

Jenei Zoltán

miniszteri biztosok munkájáért. Mint írták, a Klebelsberg Központ az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy menedzserszemlélettel végezze a feladatait, a rendelkezésre álló erőforrásokat, tudást és lehetőségeket minél hatékonyabban csatornázza be a tankerületi központokon keresztül az iskolákba. Ennek a megvalósítása lesz Solti Péter elnök feladata az új struktúra megerősítése és fejlesztése mellett. Az ő munkáját szakmai elnökhelyettesként fogja segíteni Hajnal Gabriella, aki 17 évig dolgozott egy többcélú intézmény vezetőjeként és tagja volt a pedagógus-sztrájkbizottságnak. A pénzügyi feladatok ellátását a szervezet gazdasági elnökhelyettese, Kotán Attila irányítja a továbbiakban is. Az Emmi kiemelte, az államtitkárságnak továbbra is az a célja a szervezeti és jogszabályi változásokkal, hogy a magyar oktatási rendszer biztosítsa a társadalom és a gazdaság igényeinek megfelelően a diákok számára a jövőben is kamatoztatható kompetenciákat. Meggyőződése, hogy az állami intézményfenntartás a garanciája az iskolák biztonságos működésének - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.