Közélet

Ónos eső és havazás is várható kedden

Ónos eső és havazás is várható kedden

2017. január 30., hétfő
Ónos eső és havazás is várható kedden
onos_eso001kf

Az extrém hideg mellett havazás és ónos eső is várható kedden. Az ónos eső miatt az ország nagy részére - köztük több megyére másodfokú - figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a keddre virradó éjjel ismét az észak-magyarországi, észak-alföldi térségben több helyen mínusz 15 Celsius-fokig vagy az alá csökken a hőmérséklet. Egy-egy szélvédettebb hegyvidéki völgyben akár mínusz 20 fokig is hűlhet a levegő. Az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű, de délen helyenként 0, plusz 1 fokig melegedhet a levegő. Kiemelték továbbá, hogy főként az Alföldön, északkeleten többfelé várható zúzmarás köd, helyenként pár száz méter alatti látótávolsággal. Napközben átmenetileg ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok. Ezeken a területeken már ekkor várható gyenge hószállingózás, ónos szitálás. Emellett kedd reggeltől elszórtan előfordulhat gyenge havazás is - a legkisebb eséllyel a Tiszántúlon. A késő délelőtti, déli óráktól az északi megyékben intenzív havazás kezdődhet, amelyből 5 centiméter, vagy némileg afeletti friss hóréteg is alakulhat kedd éjfélig. A havazás miatt Budapestre és Pest, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Felhívták a figyelmet továbbá, hogy kedd délutántól a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre egyre inkább ónos esőre vált a csapadék. A késő esti óráktól a Darány-Budapest sáv mentén intenzív ónos eső valószínű - emelték ki. Az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Budapestre és Pest megyére, továbbá Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.