Sport

Olimpia 2024: A NOB május 10-12-én szemlézik Budapesten

Olimpia 2024: A NOB május 10-12-én szemlézik Budapesten

2017. január 7., szombat
Olimpia 2024: A NOB május 10-12-én szemlézik Budapesten

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a pontos időpontokat, hogy illetékes testülete mikor látogat a 2024-es nyári játékokra pályázó városokba, s ez alapján Budapestet május 10-12-én vizsgálják majd.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap arról számolt be szombaton, hogy a NOB értékelő bizottsága elsőként - április 23-25-én - Los Angelesbe látogat, és ezt követően érkezik majd a magyar fővárosba. A harmadik kandidáló várost, Párizst május 14-16-án veszi szemügyre a testület. A NOB arról is döntött, hogy a pályázó városok július 11-12-én tartják majd meg technikai prezentációjukat Lausanne-ban. Ez a két esemény azért kiemelkedően fontos, mert a kandidálóknak csupán három alkalommal van lehetőségük részletes prezentációban bemutatni az elképzeléseiket: a NOB értékelő bizottságának látogatásakor, a lausanne-i technikai prezentáción, valamint szeptemberben, a limai helyszínkijelölő kongresszuson. A NOB szeptember 13-án dönt a 2024-es olimpia és paralimpia helyszínéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.