Közélet

Megjelent a Szeged-Hódmezővásárhely tramtrain tendere

Megjelent a Szeged-Hódmezővásárhely tramtrain tendere

2017. január 4., szerda
Megjelent a Szeged-Hódmezővásárhely tramtrain tendere
vasut_sinpar

A Nemzeti infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzésen keres tervezőt és kivitelezőt a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram-train vasúti munkálataira - közölte a napi.hu.

A feladatra 20 hónapot ad a NIF. A két város között olyan új, kötöttpályás közlekedési kapcsolat jön létre, amely a településeken belül villamosként, míg azokon kívül vonatként közlekedik. Így Hódmezővásárhelyen 3,3 kilométer hosszú, egyvágányú városi villamosvonal épül, 5 megállóhellyel és 1 végállomással - írja a

napi.hu

. A nyomvonal Hódmezővásárhely Népkert megállóhelynél ágazik ki a nagyvasútból, majd az Ady Endre utca - Tóalj utca - Szőnyi utca - Andrássy utca - Bajcsy Zsilinszky utca útvonalon, a Hódmezővásárhely állomás mellett létesülő végállomásig vezet. Szegeden villamosvonal épül az 1-es villamos Rókus megállóhelye és a 135-ös számú vasútvonal között. A részletes feladatot a tenderdokumentáció tartalmazza. Ajánlatot az a cég tehet, amelyiknek a megelőző három lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte a 6 milliárd forintot, és ebből a vasútépítés, vagy vasútátépítés legalább 3 milliárd forint volt. Az ajánlattételi határidő február 15. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőségi kritériumok. A tervezésre és kivitelezésre 20 hónapot írt elő a NIF, amit nem lehet meghosszabbítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.