Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a HFC

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

hfc_morahalom65_gs

A klub megköszönte eddigi munkáját Szabó Dávidnak és Dos Reis Teixeira Alex Rajmundnak, a helyükre egy-két játékos érkezése várható a télen.

Ahogy korábban megírtuk, remek őszi szezont futott a Hódmezővásárhelyi FC, Major László tanítványai a tabella ötödik helyén várhatják a februári folytatást. Bár a játékosok már korábban elkezdték az egyéni edzéseket, hétfőtől csapatszinten is megkezdődött a felkészülés a tavaszi hadjáratra. A HFC rögtön rangadóval kezdi majd a tavaszi szezont, hiszen a szintén 30 pontos PMFC látogat Hódmezővásárhelyre a nyitányon. „Nem indult zökkenőmentesen a hét, van egy-két betegünk, sérült játékosunk, illetve a keretben is várható még egy-két változás. Az extrém hideg is megnehezítette a dolgunkat, a szokásos felméréseket szerettem volna kint megcsinálni a srácokkal, de erre majd csak a hét végén kerül sor” – mondta Major László vezetőedző. „Szerencsére el tudtuk kezdeni a felkészülést a műfüves pályán, jövő héttől pedig heti két edzéssel folytatjuk a munkát napközis rendszerben. Szombaton az U19-es csapattal már lejátszunk egy edzőmérkőzést, jövőhéten szerdán pedig a SZEOL ellen lépünk pályára délelőtt, így délután még szintén be tudunk iktatni egy edzést.”

Néhány változás már történt is a HFC keretében, megköszönték a munkát ugyanis Szabó Dávidnak és Dos Reis Teixeira Alex Rajmundnak, így a továbbiakban ők nem állnak a klub alkalmazásában. Major László ugyanakkor felhívta az első keretbe az eddig a második gárda kötelékében futballozó Szarvas Józsefet, aki így lehetőséget kap a bizonyításra tavasszal az NB III-ban. „Várható még a keretben néhány személyi változás, szeretnénk még hozni egy-két játékost, de hogy ki érkezhet és honnan az egyelőre még nem dőlt el. A felkészülési menetrendet úgy állítottuk össze, hogy lehetőség szerint erősebb csapatok ellen készülhessünk, így több NB II-es gárdával is kötöttünk le edzőmérkőzést, a már említett SZEOL elleni találkozón kívül játszunk majd a Békéscsabával, a Szeged 2011-el és a Budaörssel is. Szerettünk volna összehozni a Cegléd ellen is egy összecsapást, ez azonban meghiúsult mivel edzőváltáson esnek át, helyükre még mindenképpen keresünk egy ellenfelet a felkészülési időszakra„ – tette hozzá Major László. “A célunk nem lehet más, mint hogy tavasszal megtartsuk ezt az ötödik helyet, ám ha esetleg ez nem is sikerül, mindenképpen szeretnénk az első tízben maradni, amire azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan.”

A HFC tavaszi felkészülési programja

2017. január 14. (szombat)
11.00 HFC – HFC U19

2017. január 18. (szerda)
11.00 HFC – SZEOL SC

2017. január 21. (szombat)
11.00 Békéscsaba – HFC

2017. január 25. (szerda)
17.30 HFC – Kecskeméti LC

2017. január 28. (szombat)
Tiszakécske VSE – HFC

2017. február 4. (szombat)
Budaörs SC – HFC

2017. február 8. (szerda)
Szeged 2011 – HFC

2017. február 12. (vasárnap)
HFC – Ásotthalmi TE

Hirdetés

Kommentek

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Gyermekeknek gyűjtöttek plüssöket a Pick Szeged kézisei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A gyűjtés december 15-ig tart.

Tovább olvasom

Aktuál