Sport

Kosárlabda: Elvérzett a Szedeák, de fantasztikusan jó meccsen nyert a szolnoki gladiátorok ellen + FOTÓK

Kosárlabda: Elvérzett a Szedeák, de fantasztikusan jó meccsen nyert a szolnoki gladiátorok ellen + FOTÓK

2017. január 8., vasárnap
Kosárlabda: Elvérzett a Szedeák, de fantasztikusan jó meccsen nyert a szolnoki gladiátorok ellen + FOTÓK
szedeak_szolnok_gyozelem38_gs

Fantasztikus győzelmet aratott szombaton este a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le a címvédő Szolnoki Olaj KK-t. A néhol igen kemény találkozó után Juhos Levente is nehezen találta a jelzőket.

Az utóbbi hetekben botladozó Szolnok látogatott szombaton az újszegedi sportcsarnokba: mindezek ellenére is a vendégek számítottak a meccs esélyesének, arra pedig aligha fogadtak sokan, hogy akárcsak tavaly, idén is hosszabbításban dől majd el a két csapat csatája, amely igencsak kemény küzdelmet hozott: a Szolnok az első negyed elején ellépett, de az egyre jobb ritmusban játszó Szedeák 11 ponttal is vezetett a második negyed elején. Azonban Wittmann Krisztián pár másodperccel a rendes játékidő letelte előtt befejezte ziccerét, és jöhetett a hosszabbítás, ahol szintén csak az utolsó másodpercek döntöttek: Nenad Sulovic két büntetőjéből egyet bedobott, az utolsó három másodperc pedig Vojvoda Dávidnak elég volt arra, hogy elinduljon a labdával, de kihagyta dobását, így 98-97-re,

hősies küzdelemben legyőzte

a Szolnokot a Szedeák. "Eddigi szegedi pályafutásom legnagyobb mérkőzése volt. Mindig kiemelem, hogy a közönség milyen fontos, ez nélkülük nem sikerült volna, támogatásukkal hatalmas pluszt adtak nekünk. Szerdán azt használtuk, hogy a szív diadalát arattuk, most nem is tudom, minek volt ez a diadala. Szerencsére a rossz kezdés után elhittük, hogy van keresnivalónk, nem tudom, hogy honnan jövő energiával tudtunk végig játszani. Tavaly a Szolnokkal ugyanígy hosszabbítást játszottunk, akkor kikaptunk, most ez megfordult, úgy érzem, megérdemelt győzelmen vagyunk túl, amiért a vérünket és mindenünket adtuk. Nem is emlékszem, hogy a második negyed után mi történt a pályán, csak a szívünk vitt előre" - összegzett a találkozó lefújását követően portálunknak

Juhos Levente

. A bedobó úgy folytatta, nem győzelmi kényszerrel léphettek pályára, így sikerükben ez is szerepet játszhatott, hiszen a Szolnoknak nagyon kellett volna a győzelem, így higgadtabbak tudtak maradni a meccs egyes kulcspillanataiban ellenfelüknél. "Látszott is rajtuk, hogy mindent megtesznek a győzelemért. A végén kimaradt pár dobásunk, én is kihagytam egyet, amivel nem lett volna hosszabbítás, de ha a Szolnok ellen minden meccset hosszabbításban játszunk hazai pályán, azt hiszem, senki sem fog reklamálni" - tette hozzá Juhos Levente.

szedeak_szolnok_gyozelem22_gs

A meccs leginkább vitatott jelenete Vojvoda Dávid könyököse volt: az Olaj ásza egy betörésnél sózott oda egy hatalmasat Bán Tibornak, ami után a szintén ellene védekező Marko Boltic arca felszakadt: a vérző játékost hosszasan ápolták, így kiesett a játékból a Szedeák irányítója. Vojvoda azonban nem, a Szolnok kapitányát nem állították ki a játékvezetők. "Nem a könyökös miatt szakadt fel Boltic arca, ahogy hátraesett, Bán Tibi fejével találkozott Boltic. Persze jól jött nekünk az a sportszerűtlen hiba, a végén mi is kaptunk egyet, nagyon küzdelmes meccs volt" - tért ki a találkozó hangulatára a Szedeák bedobója. Ezzel az emlékezetes győzelemmel továbbra is él a Naturtex-SZTE-Szedeák reménye arra, hogy ott legyen a Magyar Kupa nyolcas döntőjében: a jelenleg 6-6-os mutatóval, éppen a nyolcadik helyen álló Szedeák az utolsó lépést Kaposvárott teheti meg - ugyanakkor a vereség is beleférhet, ha megfelelően alakul a többi eredmény. "Ez volt a célunk a meccs előtt, hogy ezt megtartsuk, és így menjünk Kaposváron, hogy egy ottani bravúrgyőzelemmel bebiztosítsuk a győzelmünket. Ciro? Hát, nem játszott rosszul" - üzent a beszélgetésünk közben megérkező Andrija Ciricnek Juhos Levente, a szegediek kapitánya csak annyit kért: valami szépet mondjanak róla is. A Szolnok elleni meccs után bárki kérhette volna.

FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY A GALÉRIA 12, 15, ÉS 16-OS FOTÓI A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS ELEMEKET TARTALMAZNAK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.